Bostancı, İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde Edirne Genç İş Adamları Derneği ile Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen Saros Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Enez'de canlı bir turizm olduğunu söyledi.
Enez'de yaşayanların balıkçılık, tarım ve turizm ile geçimlerini sağladığına işaret eden Bostancı: şunları kaydetti:
"Enez'de turizmin gelişmesi için şimdiye kadar bir çok yatırım yapıldı. Bundan sonraki yatırımları da projelendirildi. Enez için modern bir imar planı hazırlandı. Enez bu güne kadar alt yapı hizmetleri ile uğraştı. Bundan sonra tarihi ve doğal güzelliklerini daha rahat bir şekilde tanıtmaya başlayacak.
Sahil bandında yeni sosyal tesisler yapacağız. Pazarlama ve satış eksikliğimiz var. Enez'de yaşayanlar ile sahilde vatandaşlar arasında kültür etkileşimini sağlayamadık.Halkımız hala eski yöntemler ile yaşamak istiyor."
Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk de Saros Körfezi'nin hak ettiği yerde olmadığını anımsatarak, buradaki büyümenin çok iyi planlanması gerektiğini ifade etti.
Keşan Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi turizmci Mustafa İşçimen ise markalaşma için adım attıklarını ve dünyanın ilk su altı tarih müzesini Saros'da kurduklarını anımsattı.
Ekonomi Yazarları Derneği Başkanı Celal Toprak da her ay bir kentte ekonomi yazarlarını buluşturduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Her gittiğimiz yerde şunu gözlemliyoruz, Bölgenin insanlarında büyük bir heyecan var. Ancak Ankara'nın atılan bu adımlardan haberi yok. Türkiye'yi en büyük ekonomi yapmak istiyoruz, milli geliri yükseltmek istiyoruz. Mümkün mü? Hedefi koyanlar bile net bilmiyor. Ama biz çocuklarımıza iş bulmak, ekonomiyi kalkındırmak zorundayız. Bunun da yolu kentlerde geçiyor"
Edirne Genç İş Adamları Derneği Başkanı Hakan İnci ise bölgenin sorunlarını dile getirerek, çözüm yollarını arayacaklarını söyledi.
'Saros Ekonomi Zirvesi'
Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı,Türkiye'nin en batı ucunda bulunan ilçenin tarihinin 9 bin 500 yıl öncesine dayandığını belirtti.