Sarp Sinir Kapisi'ndaki Tir Kuyruguna Tir Parki Çözümü

Sarp Sinir Kapisi'ndaki Tir Kuyruguna Tir Parki Çözümü

Sarp Sinir Kapisi’ndaki yogunluk nedeniyle dönem dönem yasanan tir kuyruklarinin önüne geçmek için tir parki için çalisma baslatilacagi belirtildi.

Konuyla ilgili Uluslararasi Nakliyeciler Dernegi (UND) Sektörel Faaliyetler Degerlendirme Toplantisi’nda konusan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi (TTSO) Baskani Erkut Çelebi, Sarp Sinir Kapisindaki yogunlugun azaltilmasi için çalismalar yürütüldügünü söyledi.



Sarp Sinir Kapisinda alan yetersizligi nedeniyle birçok sikinti yasandigini ve bu nedenle Sarp’tan Arhavi ilçesine kadar Karadeniz Sahil Yolu boyunca kilometrelerce uzunlukta tir kuyruklari olustugunu belirten Çelebi "Gerçekten hizmet verilen yolcu ve araç trafigi ile fiziki alan karsilastirildiginda dünyanin belki de en yogun sinir kapisi durumunda olan Sarp’daki yogunluk küçük dokunuslarla azaltilmaya çalisiliyor. Bir süre önce Sarp’ta yaptigimiz son toplantida tirlarin gümrüklü sahaya ilk giris yerine iki adet daha kantar koyulmasi gündeme geldi. Ama kesin çözüm tabii ki alanin genisletilmesi, tir parki yapilmasi. Bunun için de ilk ve en uygun seçenek dolgu gibi gözüküyor. Sarp Camisinin batisinda kalan koya yaklasik 50 dönümlük bir dolgu alaniyla tir parki yapilmasi projesi var. Böylece hem soförlerimizin daha saglikli sartlarda beklemesi saglanacak hem de yogunluk bir nebze olsun azaltilacak. Her türlü çalismamiz maliyetlerin yükseldigi, zamanin çok kiymetli oldugu günümüzde nakliyecimizin tekerinin daha hizli dönmesi için” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile