Saruhanlı'da Bağcılık Gelişiyor

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçede bağcılığın her yıl geliştiğini belirterek, "İlçemizdeki bağ arazisi bu yıl sonu itibariyle 85 bin dekara ulaştı" dedi.

İlçede budama işleminin yapıldığı bağ arazilerini ziyaret ederek üreticilerle görüşen Okur, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. Saruhanlı'da bağcılığın her yıl geliştiğini ve son 5 yılda bağ alanlarının 77 bin dekardan 85 bin dekara ulaştığını kaydeden Okur, Oda olarak yaptıkları tanıtım ve reklam kampanyaları sayesinde Saruhanlı ilçesinin "Üzümün Başkenti" olarak tanınır hale geldiğini anlattı.
Üzümün daha çok tanınması ve tüketiminin artırılması için çalışmalarının sürdüğünü belirten Okur, şunları söyledi:
"İlçemizde üzüm üretimi her yıl artıyor. Saruhanlı'da her yıl ortalama bin dekar bağ ekiliyor. İlçemizdeki bağ arazisi bu yılın sonlarında 85 bin dekara ulaştı. 2008 yılında 77 bin 100 dekar olan bağ miktarı 2009'da 79 bin, 2010'da 82 bin, 2011'de 83 bin 485'e, 2012'de 84 bin 15 dekara, 2013 sonlarında da 85 bin dekara yükseldi. Bağ üretimindeki artışın en büyük nedeni pazar sorunu bulunmamasıdır. Diğer nedenler arasında ilçedeki bağ kültürünün iyi bilinmesi, iklim şartlarının elverişli olması, kaliteli ve güzel verim alınması ile üzümün uzun ömürlü bir bitki olmasıdır. "
Türkiye'nin 151 yıllık mazisiyle en eski ihraç ürünlerinden üzümün, sağlık açısından da faydalı olduğunu hatırlatan Okur, bu nedenle her gün bir avuç üzüm tüketilmesinin insana yarar sağlayacağını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile