SASKI 17 Ilçede Altyapi Yatirimlarini Sürdürüyor

SASKI 17 Ilçede Altyapi Yatirimlarini Sürdürüyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi(SBB) Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü’nce 17 ilçede altyapi yatirimlarini sürdürüyor. 2022’nin ilk 5 ayinda 29 bin metre kanalizasyon ve yagmur suyu hatti hizmete alindi.

Samsun’un daha saglikli bir kent olmasi amaciyla özellikle altyapi yatirimlarina agirlik veren Büyüksehir Belediyesi tarafindan tüm ilçelerde kanalizasyon, yagmur suyu ve içme suyu hatlarini yeniliyor. Içme suyu sebekelerindeki sorunlarin giderilmesi, vatandasa temiz ve kesintisiz içme suyu saglanmasi için 17 ilçede baslatilan altyapi yatirimlari devam ederken 2022 yilinin ilk 5 ayinda 82 bin 477 metre içme suyu hatti, 29 bin 46 metre kanalizasyon ve yagmur suyu hatti hizmete alindigi belirtildi.

Altyapi çalismalarinin planlanan programlar dâhilinde devam ettigini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye(SBB) Baskani Mustafa Demir, “Vatandaslarimiz için samimiyetle yerin altini insa ediyor, verdigimiz sözleri bir bir yerine getirerek yolumuza devam ediyoruz. Bir taraftan yeni hatlar imal ederken bir taraftan da ömrünü doldurmus sebeke borularini ömürlük borularla degistiriyoruz. Samsun’umuzu omuz omuza daha ileriye tasiyacagiz. 2021 yilinda 670 milyon lira tutarinda içme suyu, atik su ve yagmur suyu altyapisi, su deposu, terfi merkezi, dere islahi ve fosseptik ile üstyapi çalismalari yapimi için ekiplerimiz araliksiz çalisti. 2022 yilinda da saglikli, sürdürülebilir su ve kanalizasyon hizmetini Samsun’un her noktasina ulastirabilmek için çalismalar araliksiz sürüyor” diye konustu.



Çöpten üretilen elektrik

Ayni zamanda Kati Atik Düzenli Depolama Sahasi’nda çöpten elektrik üretiminden bahseden Baskan Demir, ortaya çikan atik isiyi da kurulumunu sagladigi serada kullanarak çiçek ürettiklerini vurguladi. Türkiye’nin en modern çöp toplama tesislerinden biri olan Kati Atik Depolama Tesisinde, atik isinin seraya verilerek hem iç hem de dis mekân bitkilerinin üretimini yaptiklarini belirtti.



“Ektigimiz çiçegin yüzde 35‘ini kendimiz üretiyoruz”

Öte yandan, 3 bin metrekare alanda kurulan serada yetistirilen çiçeklerin Samsun’da kavsaklari, refüjleri ve parklara ekildigini söyleyen SBB Park ve Bahçeler Dairesi Baskani Ekrem Sahin, “Çesitli türlerde üretilen 120 bin çiçegi sehrimizin muhtelif yerlerine ekiyoruz. Ekiplerimiz Baskanimiz Mustafa Demir’in çizdigi vizyon dogrultusunda Samsun’u çiçeklerle bezeli bir sehre dönüstürmek için her alanda yogun çalisma yapiyor. Toplam ektigimiz çiçegin yüzde 35‘ini kendimiz üretiyoruz ve bunlarla sehrimizi süslüyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile