Saskina Çeviren Olay Açiklamasi Yeni Dogan Yavru Köpek 'Anne' Dedi

Saskina Çeviren Olay Açiklamasi Yeni Dogan Yavru Köpek 'Anne' Dedi

Kirikkale’de yeni dogan kangal irki yavru köpegin ’anne’ dedigini duyanlar saskina dönüyor.

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde yasayan Sabri Aydin (38) 10 yildir çesitli irklarda köpek yetistiriciligi yapiyor. Aydin, yeni dogan kangal irki yavru köpeklerden iki tanesinin annesinden uzaklastigini gördü. Üsümemesi için de yavru köpegi sobanin yanina birakip siringa ile besledi. Bir süre annesinden uzak kalan yavru köpegin ’anne’ diye seslendigini duyan Aydin ve arkadaslari, saskina döndü. O ani cep telefonu kamerasiyla kayda aldi. Sosyal medya hesaplarinda paylasilan görüntü, kisa sürede ilgi gördü.

Sabri Aydin, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, evde sohbet ederken yavru köpegin ’anne’ diye seslendigini duyunca tüylerinin diken diken oldugunu söyledi.



"Bir anda ‘anne’ diye ses gelince tuhaf olduk sasirdik"

Yavru köpegi sobali yere götürdügünü ifade eden Aydin, "Biz dün bu saatlerde yavrularimizi kontrol etmeye gelmistik. Iki tane yavrumuzun anneden uzak oldugunu fark ettik. Birazda hava sartlarinda dolayi üsümüsler. O yavruyu aldik sobali yere götürdük. Küçük çocuklara yapilan mamanin içerisinde biraz vitamin biraz da seker ve tereyagi koyduk. Mama yayip siringayla yavrunun karnini doyurduk. Biz sohbet ediyorduk. Bir anda ‘anne’ diye ses gelince tuhaf olduk sasirdik. ‘Anne’ diye sesleniyor. Ilk etapta telefonla çekmek aklimiza gelmedi. Sonra iste sesi kesildi. Bir tuhaf olduk tüylerimiz diken diken oldu. Hayret içerisinde düstük" dedi.



"Ayni sesi birkaç defa kisa videolarla yakaladik"

Yavru köpegin "anne" diye seslenisini cep telefonu kamerasiyla çektigini anlatan Aydin, "Daha sonra telefonu ayarladik acaba tekrar yapacak mi? Aradan yarim saat sonra ayni sesi birkaç defa kisa videolarla yakaladik. En iyi yakaladigimiz video da buydu. Daha sonra dedik, ‘paylasalim mi paylasmayalim mi?’ diye tereddütte kaldik. Daha sonra sosyal medya hesaplarinda paylastik. Arkadaslar ilgi gördü. Arayanlar soranlar ‘Paylasabilir miyiz?’ diye. Herkesle paylastik" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile