SATSO'da meslek komitesi temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Çakar, SATSO'nun 32 meslek grubundan müteşekkil oldiğini ve 207 komite üyesi bulunduğunu anlattı.
Komitelerin mesleki ve şehirdeki sosyo-ekonomik sorunları, dilek ve temennilerini benzeri toplantılarla yönetim kuruluna aktardığına dikkati çeken Çakar, ''Komitelerimiz odamızın meslek grubu üyeleriyle iletişim sağlayarak, oda-üye kaynaşmasında önemli bir görevi üstlenen organlarımızdır'' dedi.
SATSO çatısı altında 4 yıl boyunca güzel hizmetler yaptıklarını ifade eden Çakar, şunları bildirdi:
''Odamız TOBB'dan A mükemmel seviyesinde puan almış ve 5 yıldızlı oda olarak gösterilmiş, MERSİS Projesi'nde Türkiye 5.'si olmuş, Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu Lansman Programı'nı gerçekleştirerek 'Sakarya Vites Yükseltiyor' sloganıyla Otomotiv Şehri Sakarya vizyonunu çizmiştir. Türkiye'de ilk 3+1 olarak adlandırılan Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin bir dönemlerini iş yerlerinde stajyer olarak tamamlayacağı sistemin uygulamasını gerçekleştirdik.
UMEM Projesi'nde ise Türkiye 2.'si olduk. Bu proje kapsamında odamızın çalışmalarıyla 3 bin 800 kişi eğitim alırken, bin 950 kişinin iş bulması sağlandı. İlimizdeki KOBİ'lerin ve girişimcilerin katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi, global düzeyde rekabet edebilir hale gelebilmesi için Ar-Ge, inovasyon ve ürün geliştirme bilincinin yaygınlaştırılması için Sakarya Üniversitesi ve Teknokent işbirliği ile 'Siz de Ar-Ge Yapabilirsiniz' konulu çalıştay gerçekleştirdik.''
Toplantıda meslek komitelerinin üyelerini sorunlarını ve çözüm önerilerini görüştü.
Muhabir: Çağrı Turgut
Yayıncı: Kemal Kaymak
Satso Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çakar Açıklaması
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar, komitelerin meslek grubu üyeleriyle iletişim sağlayarak, oda-üye kaşnaşmasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi.



















