SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul'dan Açıklama

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ithalatın yüzde 70'inin gerçekleştirildiği demir çelik, otomotiv, makine, tekstil, kimya, tarım ve gıda sektörlerinde uygulanacak olan stratejik teşviklerin büyük ölçekli yatırımları özendireceğini bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ihracatın, dış ticaretin ve uluslararası arenada ekonominin gelişimi açısından her türlü enstrümanın en iyi şekilde kullanılması ve fırsatların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin uzun vadeli ve sürdürülebilir büyüme ortaya koyması için cari açık sıkıntısını bertaraf etmesi gerektiğini ifade eden Kösemusul, şunları kaydetti:

''İş dünyamızın uzun zamandan beri beklediği ve eksikleri gidereceğine inandığı teşvik paketi Başbakanımız tarafından açıklandı. Özellikle genel teşvik uygulamaları, bölgesel teşvik uygulamaları, büyük ölçekli yatırımların teşviki ve stratejik yatırımlara yönelik ana bileşenlerden oluşan ve duruma göre şekillenecek olan teşvik paketinin genel hatları ile olumlu karşılandığına inanıyorum.

2023 sektörel ihracat hedeflerine ulaşılabilmesi için yeni teşvik paketi son derece önemlidir. İthalatın yüzde 70'inin gerçekleştirildiği demir çelik, otomotiv, makine, tekstil, kimya, tarım ve gıda sektörlerinde uygulanacak olan stratejik teşvikler büyük ölçekli yatırımları özendirecektir. İş dünyasının önceki teşvik paketlerinde rahatsızlığını hissettiği bölgesel teşviklerden ziyade, bu yeni pakette il bazlı teşviklere yer verilmesi özellikle yararlı olacağına inandığımız bir nokta. Geçmiş dönemlerle kıyaslandığında tarihin en geniş kapsamlı teşvik paketi ülke ekonomisinin gelişimi adına sunulmuş durumda.''

Kösemusul, Sakarya'nın Yeni Teşvik Sistemi'nde 2. bölgede yer aldığını, ''stratejik yatırımlar'' adı altındaki sektörlere, eğitime, yük ve yolcu taşımacılığına, madenciliğe ve bazı turizm bölgelerine yapılan yatırımlarda ise 5. bölge gibi teşvik desteğinden yararlanabileceğini bildirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile