Sakarya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacı ile hayata geçirilen ‘SATBİS Projesi’nin tanıtım toplantısı, 20 Ekim Salı günü SAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve çok sayıda davetli katıldı.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Mali Destek Programı kapsamında desteklenen SATBİS projesi ile Sakarya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarılması amaçlanıyor.
Toplantının açılış konuşması yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, projenin Sakarya’nın tanıtımında farkındalık yaratılması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Bilgi sistemleri konusunun çağımızda tartışılamaz bir önem arz ettiğini belirten Rektör Elmas, “Turizm alanında hayata geçirilen bu projenin başka alanlarda da denemesi oldu. Bu proje, Sakarya’nın tüm envanterinin görünmesi, bilinmesi için birinci adım” diye konuştu.
Şeffaflık konusunun önemini vurgulayan Rektör Elmas, “Brüksel’de, Avrupa Kalite Ödülü alacağız. Kalite konularının birinci adımı şeffaflıktır. Şeffaf olduğunuz zaman ne var ne yok görüyorsunuz ve kıyaslamalarda bulunuyorsunuz. Kıyasladığınız zaman eksik olanları yerleştiriyorsunuz, kötü olanları iyileştiriyor, iyi olanları daha iyiye götürüyorsunuz. O yüzden bu projenin çok önemli olduğunu ve başarılı bir sonuca ulaşacağını düşünüyorum” dedi.
SATBİS’in, Sakarya’nın tanıtılması açısından oldukça önemli olduğunu belirten Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz da, “Bugün SATBİS projemizi tanıtmak için buradayız. Sakarya, Türkiye’nin gözde illerinden bir tanesi. Sakaryamızın güzellikleri bu proje sayesinde tanınmış olacak” ifadelerini kullandı.
Sakarya’daki ilgili kurumlar ile anlaşarak projenin hayata geçirilmesi için destek istediklerini belirten Sakarya Valiliği Proje Koordinatörü Bünyamin Göl, “Valimizle birlikte ilgili kurumlarla anlaşarak destek istedik. Turizm alanında genel ihtiyaçlar üzerinde yoğunlaşarak çalıştık. Avrupa şehirlerindeki çalışmaları araştırdık. Sakarya Üniversitesi’nin projemize katkıda bulunmak istemesi üzerine projemizin kapsamını belirledik. Projemiz, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Akyazı, Sapanca ve Serdivan Belediyeleri ile Sakarya Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlandı. Sakarya’nın kültür ve turizm değerleriyle ilgili bilgilerin bir sistem tarafından yönetilmesi, turizm altyapısı oluşturarak sürdürülebilir turizm anlayışının kazandırılması, turizme yapılan yatırımların artmasına katkıda bulunması, ulusal ve uluslararası düzeyde ilimizin marka şehir olarak tanıtılması, turizm amaçlı gelenlerin sayısının artırılmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Turizm ve önemi konular üzerine bir sunum yapan Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Kaçmaz, “Turizm, yaygın bir ifade ile bacasız sanayidir. Turizm, dünya ekonomisinin yüzde 11’ini, istihdamın ise yüzde 8’ini kapsamaktadır” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Kaçmaz, coğrafi bilgi sistemleri ve fayları konusunda bilgiler verdi.
SAÜ'de Satbis Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Sakarya Kültür Turizm Dijital Rehberlik ve Bilgi Sistemi (SATBİS) tanıtım toplantısı Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) gerçekleştirildi.