SAÜ, Gazete Çıkartacak

SAKARYA - Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, üniversite bünyesinde bir gazete kuracaklarını ve bu gazetinin de Eylül ayında yayın hayatına başlayacağını açıkladı.

İşman, SAÜ Vakfı Koleji Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Eskicumalı, Yard. Doç. Dr. Mübin Kıyıcı, Öğretim Görevlileri Metin Çengel ve Ali Kırksekiz ile birlikte AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik'i ziyaret etti.

İletişim Fakültesine yeni dekan olduğunu, medya kuruluşlarıyla yakın işbirliği içerisinde olmayı arzuladıklarını anlatan İşman, SAÜ bünyesinde kurulacak İletişim Fakültesinin marka değerini artıracak öğretim üyesi aradıklarını söyledi.

Yeni kurulacak İletişim Fakültesi bünyesinde bir dizi çalışma yaptıklarına da dikkati çeken İşman, şunları kaydetti:

"Öncelikle Üniversite bünyesinde bir gazete kuracağız. Gazetemiz Eylül ayında yayın hayatına başlayacak. Kasım ayında ise Web TV kurmayı planlıyoruz. Amacımız bu şehre ve üniversiteye katkı sağlamaktır."

-"AA, Türkiye'nın uluslararası sesi"

AA Sakarya Bölge Müdürü Çelik de AA Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün 2011 yılında kurulduğunu söyledi.

AA'nın yerel ve ulusal ölçekte bir marka olduğunu bütün dünyanın özellikle Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya bölgesindeki gelişmeleri AA'dan öğrendiğini anlatan Çelik, Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelenin sesini duyurmak şiarıyla kurduğu AA'nın son dönemlerde bu görevini başarıyla yerine getirdiğini vurguladı.

Atakan Çelik, yeni nesil gazetecilik projesiyle, savaş, ekonomi ve diploması muhabirleri yetiştiren AA'nın, Türkiye'nın uluslararası sesi olmaya devam ettiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile