SAÜ Rektör adayı Şener: Akademisyenlerin, ulusal ve uluslararası projelere katılmalarını teşvik edeceğiz

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Sami Şener, seçildikleri taktirde kuracakları "Proje Destek Ofisi"yle akademisyenlerin başta TÜBİTAK

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Sami Şener, seçildikleri taktirde kuracakları "Proje Destek Ofisi"yle akademisyenlerin başta TÜBİTAK, DPT olmak üzere tüm ulusal, AB ve uluslararası projelere katılmalarının teşvik edileceğini söyledi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerin, içinde bulundukları ülkelerin ufukları olduğu ifade etti.Üniversitelerin bu rollerini yerine getirmek için, planlı desteklere sahip olması gerektiğini kaydeden Şener, toplumun önünü açacak çalışmaları yapacak grupların başında, üniversitelerdeki öğretim üyelerinin olduğunu dile getirdi. Öğretim üyelerinin ekonomik imkanlarının yetersiz olması sebebiyle, ilmi çalışma yapacak şartlara gereği gibi sahip olamadıklarını vurgulayan Şener, "Öğretim üyeleri yoğun ders yükleri ve ekonomik destek eksikliği sebebiyle, istenilen düzeyde araştırma yapamıyor, ilgilerini ders vermeye yöneltiyorlar.İlmi çalışmalar, imkan ve kaynaklara bağlıdır. Bazı durumlarda laboratuvara deney yapacak malzeme bile alamayan, araştırma bütçesine sahip olamayan öğretim üyeleri toplumsal ve ekonomik gelişmelere gereği gibi destek veremiyor." dedi.

Yapılan bazı araştırma ve geliştirme çalışmalarının, gereği gibi destek ve tanıtım imkanı bulamadığını anlatan Şener, öğretim üyelerine sağlanacak kurumsal destek ve kaynaklarla, akademisyenlerin ülkeye değerli eserler ve çalışmalar sunabileceklerini belirtti. Prof. Dr. Şener, seçilmeleri halinde öğretim üyelerine üniversite kaynaklarından sağlayacağı desteklerin yanı sıra, SAÜ'de kuracakları "Proje Destek Ofisi"yle akademisyenlerin başta TÜBİTAK, DPT olmak üzere tüm ulusal, AB ve uluslar arası projelere katılmalarının teşvik edileceğini bildirdi.

"ÖĞRETİM ÜYELERİNE BİLİMSEL ÇALIŞMALAR İÇİN İMKAN SAĞLANACAK"

Teşviklerin, hangi alanlarda nasıl bir projeye ihtiyaç duyduğu, proje çağrısı yapan ulusal ya da uluslar arası kurumların tespit edilmesi ve akademisyenlere bu çağrıların duyurulması, araştırmacıların bu kurumlara proje dosyası hazırlamalarına yardımcı olunması ve dosyanın neticelenmesine kadar tüm aşamalarda süreceğini söyleyen Şener, şunları kaydetti: "Üniversitesi bünyesinde kurulacak bu ofis, akademisyenlerin gözlerinden kaçan proje çağrılarını takip edecek, onları duyuracak, proje dosyalarının hazırlanması sürecinde gerekli destekleri sunacak ve böylece öğretim üyelerine yeni kaynaklar tedarik edilmiş olacak. Bugüne kadar belli bazı üniversitelerden başka, çoğu üniversitelerin yararlanamadığı proje imkanları, yoğun kurumsal ilişkiler ve programlı çalışmalar sayesinde SAÜ öğretim üyelerine hazır hale getirilecek."

Prof. Dr. Şener, öğretim üyelerinin Türkiye'nin ve Sakarya'nın faydasına yönelik projelerinin kabul edilmesinin sağlanması süreçlerinin takip edileceğini ifade ederek öğretim üyelerine, yeni bilimsel çalışmalar yapabilecek imkan ve fırsatları sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile