Sav, Görevini Yeni Genel Sekreter Batum'a Devretti

Önder Sav, 10 yıldır sürdürdüğü CHP Genel Sekreterliği görevini Süheyl Batum'a devretti

Önder Sav, 10 yıldır sürdürdüğü CHP Genel Sekreterliği görevini Süheyl Batum'a devretti. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Sav, "Kimseye kırgın ya da küs değilim" dedi.
Süheyl Batum, devir-teslim öncesi parti genel merkezine gelen Önder Sav'ı genel merkez önünde karşıladı. Sav ve Batum, daha sonra devir-teslimin yapılacağı genel sekreterlik makamının bulunduğu 10. kata çıktı. Devir-teslim töreninde Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, İzzet Çetin ve bazı partililer de hazır bulundu. Sav burada yaptığı konuşmada, 10 yıl 28 gün sürdürdüğü genel sekreterlik görevinden ayrıldığını ve görevi Batum'a devrettiğini belirterek, "Bu odada sevinçli, onurlu günlerim geçti. Kimi
zaman seçimlerin yarattığı hüznü bölüştük" dedi. Görevi sürecinde zaman zaman basın yayın organlarından yanlı yansız, acımalı acımasız pek çok eleştiriye maruz kaldığını belirten Sav, bu konuda sabırlı kalmayı tercih ettiğini anlattı. Partinin zedelenmemesi için pek çok şeyi hoşgörüyle karşıladığını ifade eden Sav, "Bu odanın tarihi bir önemi var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğimi bu odada açıklamıştım. Önümüzde yapacağımız pek çok iş olduğunu düşünerek yola koyulduk. Beni genel sekreter
olarak öneren Deniz Baykal'a ve bu görevi sürdürmemi isteyen Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederim. Biz bir aileyiz, aile arasında tartışmalar olabilir. Ama kol kırılır yen içinde kalır. Sevgili Uğur Mumcu'nun dediği gibi yenişmez tek güç halkımızla tek güç yürümeye devam etmeliyiz. Şu aşamada hiç kızgınlık ya da küskünlüğüm yok. Siyaset kırgınlıkla sürdürülmez, kimse de kırgın ve küskün olmamalı" diye konuştu.
Böyle bir görevi siyaset ve bilim adamı Süheyl Batum'a devrederken büyük bir iç huzuru, iç rahatlığı içinde olduğunu kaydeden Sav, "Kendisine başarılar diliyorum. Benim bir katkım olacaksa kendisine yardıma hazırım" dedi. Sav, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da bir nezaket ziyareti yapmayı düşündüğünü söyledi.
CHP'nin ilkelerini ileriye taşıması gerektiğini vurgulayan Sav, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na MYK'nın iptali istemiyle açtığı davayı geri çekip çekmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, "Bugünkü sözlerim her şeyi ifade ediyor. Geçmişe yönelik bazı şeyleri taşımanın, gündeme getirmenin hiçbir anlamı yok. Bugün güzel bir gün" diyerek geçmişteki tartışmalara son noktayı koyduğu mesajını verdi.
Genel Sekreterlik görevini Önder Sav'dan alan Batum ise, kendisi için önemli bir an olduğunu söyledi. Batum, "Sayın Önder Sav, kendileriyle siyaset yapmaktan onur duyduğum biridir. Bugün bir devir teslim töreni için buradayız. Çok değerli genel sekreterden görevi teslim alıyorum" dedi.
Birkaç gün önce CHP'nin eski genel başkanlarından Bülent Ecevit'in anma töreninde biraraya geldiklerini, bugün de il başkanları ve MYK olarak Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini anımsatan Batum, "Bu, CHP'nin kökeninin, yolunun nereden geldiğini çok açıklıkla gösteren bir göstergedir. Bu devir teslim töreni bu uzun yolda sadece bir aşamadır. Hepimiz için hem duygusal hem de önemli bir an. CHP'yi ve Türkiye'yi çok daha ileriye götürmeyi hedefleyen ekibin yöneticilerinden biri oluyorum. Sayın Sav'a bana yapacağı
yardımlardan ötürü şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Batum, daha sonra eski Genel Sekreter Sav'a yaptığı hizmetlerden dolayı altında Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasının bulunduğu teşekkür plaketi verdi. Devir-teslimde halef ve selef genel sekreterlerin ikisi de koltuğa oturmadı. Batum ve bazı genel başkaların da aralarında bulunduğu yönetim, Sav'ı genel merkezden uğurladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile