Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, 4. günden itibaren yaralari saglikli sekilde sarmaya basladiklarini hatirlatarak “Ilk 8 gün birbirimizle iletisim kuramiyorduk. Çünkü her yer yikilmisti. Bir tarafta soguk, bir tarafta yagmur, insanlar terliksiz çiktigi sokakta onlari kis sartlarindan korumaya çalisiyorduk. Çok insanimizi kaybettik. Türk halki ve bize disaridan yardim edenler, bize insanligi ögretti. Ülkemizde hala insanlik yasiyor. Enkaz kaldirma çalismalarimiz devam ediyor. Antakya Defne’de yikilmayan evler 6.4’lük depremde agir hasarli hale geldi. Herkesin konteyner ve çadir desteklerine tesekkür ediyoruz. Ihtiyacimiz var. Hem konteyner, hem çadir, tuvalet, banyo, çamasir makinesi ihtiyaçlarimiz çok. Hijyen paketlerine, bunun yaninda yemek yapacak mutfaklara ihtiyacimiz var” dedi.
"Su sorunu yok"
Hatay’da gündeme gelen su sorununa da deginen Savas, “Su noktasinda yanlis anlasilma oldu. Hatay’da çok yikilmis yerlerin disinda suyla ilgili bir sorunumuz yok. Antakya merkezde 29 mahalleye su veremiyoruz. Yikim çok fazla. Buralarda biz sokaklara çesmeler yaparak ihtiyaçlari gidermeye çalisiyoruz. 209 mahallemizin 35’ine su veremiyoruz. Kirsalda 383 mahallemiz var, bunlarin sadece 6’sina su veremiyoruz. Toplamda 590 üzerindeki mahalleden 41’ine su veremiyoruz. Bunun dislinda her tarafa su veriyoruz. Disaridan gelen su çadirlarimizda, yeterli. Çadir ve konteyner kentlere gidemeyen insanimiz evlerine giremedigi için zamana zaman kendi mahallesine su istedigi için birkaç kisi sosyal medyada bildirim yapinca bu, hassasiyetten dolayi sanki çok ihtiyaç varmis gibi duruyor. Öyle bir sorunumuz olmadigi halde Türkiye’de böyle bir sorun varmis gibi algilandi. Destek verilmesine devam etmeliyiz, yaz geliyor daha fazla suya ihtiyaç var” diye konustu.
Savas, bunun yaninda saglik noktasinda çocuklar için bulasici bit ve uyuz konusunda dikkatli olunmasi gerektigini belirterek, farkli noktalardaki ishalin epidemik boyuta ulasmadigini bildirdi.
Savas Açiklamasi 'Hatay'da 590 Mahalleden 41'Ine Su Veremiyoruz'
Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, Hatay’da su sorunlarinin olmadigini ama destegin devam etmesi gerektigini belirterek, "Agir yikim olan 590 mahalleden 41’ine su veremiyoruz. Bunun yaninda hijyen paketi, çamasir makinesi, tuvalet, banyo ve mutfaklara ihtiyacimiz var" dedi.



















