Savaş Aleti Oyuncaklarını Getir Kitabı Al

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde, İlçe Halk Kütüphanesi, ‘savaş aletleri ile oynayacağına kitaplar ile eğlen, geleceğin aydınlansın‘ sloganı ile başlatılan kampanyada savaş aletleri oyuncaklarını getiren çocuklara kitap hediye ediliyor.

İlçe Kütüphane Müdürü Hidayet Oktay, savaş aletleri oyuncaklarını getiren çocuklara kitap hediye edildiğini belirterek, "Toplanan savaş aleti oyuncakları gelecekte kurmayı düşündüğümüz oyuncak kütüphanesinde kullanmayı düşünmekteyiz" dedi.

Çocukların daha insancıl bir dünyada yaşaması için savaşmayı değil barışmayı öğrenmesi gerektiğini kaydeden Oktay, şöyle konuştu: "Oysa çocuklarımızın en önemli etkinlik araçlarından olan oyuncaklarının çoğunluğu savaş argümanlarını çağrıştırmaktadır. Özellikle erkek çocukların oyuncakları arasında en önemli yeri silahlar ile savaş araçları almaktadır. Bu oyuncaklar ile oynayarak büyüyen çocukların gelecekte savaş yerine barışı düşünmeleri nispeten zorluk taşımaktadır"

Oktay, kampanyaya Türkay ve Çetin kitabevlerinin de destek verdiğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile