Anadolu Ajansı Haber Akademisi ile Polis Akademisi Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği '7. Dönem Savaş Muhabirliği Sertifika Programı'nda eğitimler hız kesmeden devam ediyor.
Sertifika programına katılan kursiyerler, savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabir olabilmek amacıyla Türkiye'nin sayılı uzman polis ve askerleri tarafından eğitiliyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis Akademisi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personelinin de yer aldığı eğitimde muhabirler, görev başında karşılaşabilecekleri saldırı ve tehlikelere karşı kendilerini korumayı ve olağanüstü şartlarda görev yapmayı öğreniyor.
Eğitimlerin ikinci bölümünde çevik kuvvet ekibi tarafından toplumsal olaylara müdahale eğitimi verildi. Eğitimde kursiyerlere, toplumsal olaylar sırasında yaşanabilecekler, gerçeğini aratmayan bir tatbikatla anlatıldı.
Toplumsal Olaylara Müdahale Aracının (TOMA) kullanıldığı derslerde ekipler sis bombası ve biber gazı attı. Bu sırada kursiyerlere, biber gazından etkilenmemeleri için neler yapacakları aktarıldı.
- Suda hayatta kalma eğitimi
Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı Deniz Limanları Şube Müdürlüğünde görevli deniz polisleri tarafından Kesikköprü Barajı'nda verilen eğitimlerde de adaylara, suda hayatta kalma, suda vücut ısısını koruma, boğulmak üzere olan birine nasıl müdahale edileceği konuları uygulamalı anlatıldı.
Eğitim sırasında senaryo gereği suyun ortasına bırakılan kursiyerlerin yüzme bilmeyen arkadaşlarını kıyıya kadar getirmesi büyük ilgi gördü.
Kursiyerler daha sonra Polis Akademisinin Gölbaşı Sürüş Teknikleri Eğitim Pisti'nde güvenli sürüş teknikleri eğitimi de aldı. Simülasyon araçlarında eğitim alan, parkurda ileri sürüş tekniklerini öğrenen muhabirler, aynı zamanda emniyet kemeri kullanmadan geçirecekleri olası bir kazada yaşanacakları da uygulamalı olarak test edebilme imkanı buldu.
- Verilecek diğer eğitimler
Eğitimler kapsamında Özel Harekat Daire Başkanlığınca 'silah, balistik, adam kaçırma, rehin alma, kontrol noktaları' ile 'kişisel güvenlik, kurşun geçirmez ekipman, gaz maskesi kullanımı' konuları işlenecek.
Bomba İmha Daire Başkanlığınca kursiyerlere 'patlayıcılar, mayın ile bubi tuzakları ve tehlikeli alanlar' anlatılacak. Polis Akademisi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından verilecek ilk yardım dersinde ise 'kalp masajı, kırıklar, sedye ile taşıma, yanıklar ve yaralanma' konuları ele alınacak. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi de (UTSAM) 'terör ve terörizm' ile 'sığınmacılık ve mültecilik' derslerini anlatacak.
Cuma günü tamamlanacak eğitimin sonunda kursiyerlerden başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.
Savaş Muhabirlerinin Eğitimi Gerçeği Aratmıyor
Anadolu Ajansı Haber Akademisi ile Polis Akademisi Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği '7. Dönem Savaş Muhabirliği Sertifika Programı'nda eğitimler hız kesmeden devam ediyor