Savci 13 Biçak Darbesiyle Öldürülen Tugçe Can'in Katil Zanlisina Agirlastirilmis Müebbet Istedi

Savci 13 Biçak Darbesiyle Öldürülen Tugçe Can'in Katil Zanlisina Agirlastirilmis Müebbet Istedi

Eskisehir’de iki aylik sevgilisi Tugçe Can’i 13 defa biçaklayan ve ardindan bogazini keserek öldürülen Onur Kaya’nin yargilandigi davada Cumhuriyet Savcisi, tutuklu sanik Onur Kaya’nin ‘Kadina karsi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet ve ‘Santaj’ suçundan da 3 yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasini istedi. Mahkeme heyeti Onur Kaya’nin avukatinin mütalaaya karsi savunmasini isteyerek katil zanlisinin tutukluluk halinin devamina karar verdi.



Tepebasi ilçesi Yenibaglar Mahallesi Haci Hüsnü Sokak’ta 12 Ocak günü gerçeklesen olayda, 25 yasindaki Tugçe Can, ayrilma asamasinda oldugu sevgilisi Onur Kaya tarafindan biçaklanarak öldürüldü. Olayin ardindan çalisma baslatan polis ekiplerince bir otelde yakalanan Onur Kaya, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmanin 3’üncü celsesine tutuklu sanik Onur Kaya, tutuklu bulundugu Sincan Kapali Cezaevi’nden SEGBIS baglantisi ile katildi.

Durusmaya maktul Tugçe Can’in ailesi ve taraf avukatlari katildi.



“Sanik, Tugçe’nin evine giderken yanina ‘Rambo biçagi’ aldi”

Durusmada Cumhuriyet Savcisi’nin mütalaasi okundu. Mütalaada, tutuklu sanik Onur Kaya’nin Tugçe Can’in evine giderken olayi tasarlayarak yanina ‘Rambo biçagi’ aldigini belirtilerek, “Sanigin, öldürme olayindan önceki gün sabaha karsi maktulü bulabilecegini düsündügü eglence mekanina gidip maktul Tugçe ile görüstügü, ancak Tugçe’nin mekandan sanik ile birlikte çikmayi kabul etmedigi, akabinde mekandan tek basina ayrilan saniktan bir süre sonra eglence mekanindan çikan Tugçe Can’in mekan çalisanlarindan biriyle birlikte taksiye bindigi ve sanigin bunu gördügü, bu olaydan sonraki gündüz vakitlerinde sanigin kafede gördügü maktulün yanina gittigi ancak maktulün saniga soguk davranip sanigi masasina davet etmedigi, tüm bu yasananlar üzerine reddedilmis olmayi sindiremeyen sanik Onur Kaya’nin önceden tasarladigi biçimde, normalde evinde duran ’Rambo biçagi’ olarak adlandirilan türde bir biçagi yanina alip 12 Ocak saat 07.44 siralarinda maktulün ikamet ettigi ve kendisinin de adresini bildigi apartmana eski kiz arkadas olan maktulü öldürmek amaci ile gittigi ve ise gitmek için çikacagini bildigi maktul Tugçe Can’i apartmanin giris katinda beklemeye basladigi, burada 40 dakika bekledikten sonra apartmanin zemin katinda, ise gitmek üzere ikametinden ayrilan maktulün önüne geçtigi, önce niyetini gizleyerek maktule sarilip onunla ’vedalastigi’ ve ardindan tasarladigi öldürme eylemini icraya koyuldugu, maktulün ’Onur yapma, özür dilerim’ diyerek yalvarmasina ragmen yaninda getirdigi biçakla maktulün karin ve gögsüne birçok defa vurarak, bogazini keserek ve tasla kafasini ezerek acimasizca maktule öldürdügü anlasilmistir” ifadeleri yer aldi.

“Sanik Onur Kaya, Tugçe Can’i kadin oldugu için öldürmüstür”

Cumhuriyet Savcisi’nin hazirladigi mütalaada, tutuklu sanik Onur Kaya’nin Tugçe Can’i, ‘kadin’ oldugu için öldürdügünün vurgusu yapildi. Vücuduna aldigi 13 biçak darbesinin ardindan bogazi kesilen ve basi tasla ezilen Tugçe Can’in ölümü hakkinda hazirlanan mütalaada “Sanik, olayin siradan bir cinayet olayi gibi görünmemesi için elinden gelen gayreti göstermistir. Maktule vurdugu 13 biçak darbesinden 3’ünün ölümcül oldugu, bu çerçevede sanigin maktulün bogazini kestigi ve yine ölümcül sekilde basini tasla ezdigi gözönüne alindiginda sanigin tek maksadinin maktulü öldürmek olmadigi, maktulü eziyet çektirerek öldürmek istedigi ve bunu ‘basardigi’ görülmektedir. Sanik, eylemini icra etme biçimiyle bir kadinin, kendisinin istek ve arzusu hilafina düsünce sahibi olup bu düsüncesini hayata geçirme cesaretini göstermis olmasinin kabul edilemez oldugunu ispat etmek istercesine, bedeni ve zihninin bir bütün olarak kadina ait olamayacagini göstermek için manidar biçimde, maktulün bedeninde yaralar açmakla yetinmeyip kafasini ezmis ve bogazini kesmistir. Hülasa, sanigin eylemi siradan bir sevgili cinneti degildir. Sanik Onur Kaya, Tugçe Can’i kadin oldugu için öldürmüstür” ifadeleri yer aldi.

“Tugçe’nin evden çikmasini 40 dakika beklemesi cinayeti tasarladigini gösteriyor”

Cumhuriyet Savcisi Ibrahim Temel’in hazirladigi mütalaada, tutuklu sanik Onur Kaya’nin maktul Tugçe Can’i apartman girisinde 40 dakika bekleyerek olayi tasarladigin ve evin kapisini çalmamasini da eylemi garanti altina aldigini belirterek “Sanigin olay günü saat 07.44’te olayin gerçeklestigi binanin içerisine girip saat 08.24’te çiktigi ve dolayisiyla savunmasinda belirttigi gibi sirf vedalasmak için giden birinden beklenir sekilde maktulün evinin kapisini çalmak yerine kapinin kendisine açilmayip varligi dolayisiyla maktulün evden çikmamasi ihtimalini bertaraf etmek için 40 dakika bina içerisinde beklemis olmasi, sanigin ev arkadasinin beyanina göre normal sartlarda yaninda tasimadigi halde suçta kullandigi biçagi yaninda getirmis olmasi sanigin cinayeti önceden tasarlayip hedefledigi eylem ve neticeyi garanti altina almak adina degisik ihtimalleri hesaplayarak eylemini icra ettigini göstermektedir” ifadeleri yer aldi. Cumhuriyet Savcisi mütalaasinin ardindan tutuklu sanik Onur Kaya’nin ‘Kadina karsi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet ve ‘Santaj’ suçundan da 3 yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasini istedi. Mahkeme heyeti Onur Kaya’nin avukatinin mütalaaya karsi savunmasini isteyerek Onur Kaya’nin tutukluluk halinin devamina karar verirken, durusmayi 6 Temmuz’a erteledi.

“Savcimiz, ilmek ilmek isledigi mütalaada bizi hakli gördü”

Durusmanin ardindan açiklama yapan avukat Çelik Erimez, Cumhuriyet Savcisi’nin açikladigi mütalaa ile olayin kadin cinayeti oldugunun vurgulandigini belirtirken, “Bu sadece bizim savasimiz degil. Adaletin ve gerçegin tecelli etmesinin son savasi diye düsünüyorum. Son durusmaya yaklastik. Artik 6 Temmuz gününde Tugçe Can’i canavarca katleden sanik cezasini alacaktir. Gelen dijital materyaller ve eksik deliller gitgide toplanmaya basladi ve son asamaya geldik. Savci esasla ilgili mütalaayi verdi. 6 Temmuz günü gerçeklere kavusmanin son asamasinda oldugunu söylüyorum. Savcimiz, ilmek ilmek isledigi mütalaada bizi hakli gördü. Suçlamalari da devam ediyor. Bunun bir kadin cinayeti oldugunu özellikle vurgulayarak islenmis bir cinayet oldugunu beyan etti. Ilave bir santaj suçu da var isin içinde. Bunu da açikça beyan etti. Bu suçlardan cezalandirilmasini mahkemeden talep etti. Bizler de ayni görüsteyiz” dedi.



“Inaniyoruz ki 6 Temmuz’da adalet tecelli edecektir”

Durusmanin ardindan yapilan açiklamada konusan avukat Ata Sahin ise “Gelinen asamada gördük ki bu is karsi tarafin iddia ettigi gibi degil. Hatta tam aksiymis. Gelen mesaj kayitlarindan da bugün bunu gördük. Ondan sonra gerçekten dedigimiz gibi savcimizin verdigi mütalaaya tamamen katiliyoruz. Savci bizi hakli gördü. Biz de aynen oradan devam ediyoruz. Inaniyoruz ki 6 Temmuz’da adalet tecelli edecektir” dedi.



“Ben her gün ölüyorum”

Durusma öncesinde gazetecilere açiklama yapan maktul Tugçe Can’in annesi Emine Can, “Bugün 3’üncü mahkeme. Insallah iyi bir sonuçla çikariz. Insallah agirlastirilmis müebbet olur. Benim çocugum 6’nci ayina girdi. O yillarca orada agirlastirilmis bir sekilde yatsin istiyorum. Baska Tugçe’ler ölmesin istiyorum. Herkes benim yanimda bu beni mutlu ediyor. Ama ben her gün ölüyorum. Onlar da orada ölsünler. Ben adalete sonuna kadar güveniyorum. O en agirlastirilmis cezayi alacak benim içim bir nebze de olsa rahatlayacak” dedi.

Baba Bekir Can ise gözyaslarini tutamayarak “Duygularimi ifade edemiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile