Savcı Sayan'ın darbe isyanı: 'Allah belanızı versin!'

Savcı Sayan'ın darbe isyanı: 'Allah belanızı versin!'

CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, Mısır'daki askeri darbeye "“O generallere, sisiye, misiye, kisiye, pisiye lanet yağdırdım. Allah belanızı versin!” diyerek isyan etti.

Mısır 'da ordu dediğini yaptı, askeri darbe ile yönetime el koydu. Cumhurbaşkanı Mursi ev hapsine alınırken halk sokaklara döküldü. Mısır 'daki askeri darbe ve sonuçları tartışma konusu olurken darbeye karşı en net tavırlardan biri de CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan 'dan geldi. Katıldığı bir televizyon programında Gezi Parkı olaylarından Mısır 'daki darbeye kadar gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Sayan, dikkat çekici ifadeler kullandı.

NEREYE DİRENİYORSUNUZ?
Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak 'Kime direniyorlar?'diye soran Sayan, “Gezi diren, gezi diren… Neye direniyorlar açıklasınlar. Bu ülkenin menfaatine ve yararına ise ben de direneyim” dedi.

“YAZIKLAR OLSUN”

“Sandık varsa seçime gidersiniz. Bu vatandaş iyiyi-kötüyü görür, herkese dersini verir” diyerek devam eden Sayan, sözde aydınların “Demokrasi sandıktan ibaret değil” sözlerini hatırlatarak “Bunu da bizim aydınlar söylüyor. Mısır darbesinden sonra namlusu halka doğrultmuş tanktan sonra kalemini halka doğrultmuş söz de aydınlar gördüm. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BELANIZI VERSİN!!!”
Sözlerine Mısır 'daki darbe hakkında devem eden Sayan, “Bir Müslüman olarak dün saat sabahın altısına kadar uyuyamadım. Sanki o tankların namluları benim pencereme dayanmış. Benim penceremden ataşe edeceklermiş gibi üzüldüm.” dedi. Mısır 'daki darbede rol oynayan askerlere lanet yağdırdığını söyleyen Sayan, “O generallere, sisiye, misiye, kisiye, pisiye lanet yağdırdım. Allah belanızı versin!” diye ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile