Şavşat Karagöl'e Yılın İlk Karı Düştü

Artvin'in Şavşat ilçesinde, doğal güzelliğiyle ünlü Şavşat Karagöl'e yılın ilk karı düştü.


İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan ve her mevsim içinde barındırdığı güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen Şavşat Karagöl, havaların soğumasıyla beyaza büründü.

Ormanların arasında parıldayan gölleriyle ünlü Artvin, yılın her mevsiminde ziyaretçi akınına uğruyor. Ladin ve çam ağaçlarıyla çevrili ormanlarla kaplı Karagöl, kar yağışıyla birlikte ziyaretçilerini ağırladı. Özellikle doğasever ve fotoğrafçıların yoğun akınına uğrayan Karagöl'ü ziyarete gelenler muhteşem güzellikleri kar yağışı altında izlemenin keyfini yaşadı. Kar yağışı altında gölde tekne ile gezinti yapan doğaseverler ardından müzik eşliğinde horon oynadı.

Karagölde kar yağışının keyfini yaşadıklarını ifade eden Harun Söğüt, AA muhabirine, piknik yapmak amacıyla Şavşat Karagöl'e gittiklerini belirterek, "Karaöl'ün harika bir doğası, büyüleyici, kartpostallık bir görüntüsü var. Artvin'de 4 mevsimi yaşamak mümkün, kış yüzünü gösteriyor yavaş yavaş şehir merkezinde hava güneşliyken Şavşat'a çıktık heryer bembeyaz çok şirin bir yer. Herkesin burayı görmesini arzu ederim" dedi.

Amatör fotoğrafçı Yavuz Selim Okumuş ise doğa fotoğrafı çekmeyi çok sevdiğini, Karagöl'de kışın fotoğraf çekerek muhteşem güzelliği ölümsüzleştirdiğini söyledi.

Artvin Çoruh Üniversitesinde eğitimini sürdüren Melih İhsan ise eğitimi için İçel'den geldiğini, hayatında ilk kez kar yağışını Artvin'de görmenin mutluluğunu ve heyecanının yaşadığını dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile