Savunma Sanayii Baskani Demir Duyurdu Açiklamasi 'ZAHA Mayin Ve Balistik Testlerini Tamamladi'

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, dosta güven düsmana korku salan Zirhli Amfibi Hücum Araci’nin (ZAHA) mayin ve balistik testlerini tamamladigini duyurdu.

Üstün hareket kabiliyeti ile kötü deniz kosullarinda amfibi piyade personelinin denizden sahile tasinmasi, ihtiyaç halinde gerek ates gücü ile harekata destek olmasi, gerekse personeli beka kabiliyeti ile güvenli bir sekilde iç kesimlere kadar tasimasi ile dosta güven düsmana korku salan ZAHA, kendine verilecek görevlere hazirlaniyor. Muharebe sahasinda karsilasilacak zorlu kosullarla bas edebilmesi için gelistirilen ZAHA, kalifikasyon faaliyetlerine basarili bir sekilde devam ediyor.

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, ZAHA ile ilgili sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Dosta güven düsmana korku salan Zirhli Amfibi Hücum Araci kendine verilecek görevleri yerine getirmek için hazirlaniyor. Mayin ve balistik testlerini tamamladi. Güvenilirlik ve idame edilebilirlik testine, kara ve deniz sürüsleri ile devam ediyor” ifadelerini kullandi.

Dosta güven düsmana korku salan ZAHA

Paletli yürüyüs sistemi ile karada azami 70 km/saat hizla, itki sistemi ile denizde azami 7knot hizla üstün hareket kabiliyetine, zirh yapisi ile üstün beka kabiliyetine, uzaktan komutali silah sistemi ile üstün ates gücüne, zorlu deniz kosullarinda ters dönme durumunda kendini düzeltme kabiliyetine, belli sayida mayin geçit açma sistemine sahip olan ZAHA, personeli emniyetli bir sekilde muharebe sahasina tasiyacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile