Savunma Sanayii Baskani Görgün Açiklamasi 'Simülasyon Teknolojileri Dünyada Artan Bir Önem Kazandi'

Savunma Sanayii Baskani Görgün Açiklamasi 'Simülasyon Teknolojileri Dünyada Artan Bir Önem Kazandi'

Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, "Son yillarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandi. Askeri simülatör ve egitim sistemleri, pazar büyüklügü 2022 yilinda 9,2 milyar dolar olarak gerçeklesmis olup, bu rakamin 2027 yilina kadar yillik bilesik yüzde 5,6 oraninda büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulasmasi öngörülmektedir" dedi.

Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, SIMSOFT ANKARA HAB’da SIMMER adinda simülasyon merkezini açti. Türkiye’nin uzay ve havacilik sanayiine kaldiraç olacak yerli ve yabanci firmalarin ve yan sanayi firmalarinin bölgeye çekilmesi dogrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacilik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabi için çalismalar 2017 yilinin son çeyregi ile basladigini belirtti.

Test merkezinin küçük ve orta ölçekli isletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amaciyla kuruldugunu belirten Görgün, "Birinci etabimizda fiili üretime geçen firma sayisi 43 olup, firmalarimiz toplam 253 bin metrekare kapali alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten insaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamiz bulunmaktadir. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kisiye istihdam saglanmakta olan OSB’mizde insaati devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayisinin 7 bin 500 olacagini öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabinin da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alani 700 hektar seviyelerine ulasacak. Yapilacak toplam yatirim tutari 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kisiye istihdam saglanacaktir" diye konustu.



Askeri ve sivil amaçli egitim simülatörleri üretilecek

Son yillarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandiginin altini çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildigini dile getirerek, "Askeri simülatör ve egitim sistemleri pazar büyüklügü 2022 yilinda 9,2 milyar olarak gerçeklesmis olup, bu rakamin 2027 yilina kadar yillik bilesik yüzde 5,6 oraninda büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulasmasi öngörülmektedir. Baskanligimiz tarafindan Simsoft firmamiza saglanan kredi destegi ile bugün açilisini gerçeklestirecegimiz ’SIMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Egitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarina yönelik askeri ve sivil amaçli egitim simülatörlerinin üretimi, donanim entegrasyonu, arastirma ve test faaliyetleri yapilacaktir. Kurulan üretim hatti üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bagli olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu es zamanli olarak yapilabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farkli kapasitelerde ve farkli serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarim, üretim, entegrasyon ve test islemleri gerçeklestirilebilecek, özgün yazilim çözümlerinin yaninda, donanim ve elektromekanik sistemlerin gelistirilmesi ve üretimi de yapilacaktir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile