Savunma Ve Havacilik Sektörü Ihracatta Hedef Büyütüyor

Savunma ve Havacilik Sanayi Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Naki Polat: 'Kuruldugumuzda 800 milyon dolar olan ihracatimizi 3 milyar dolar seviyelerine çikardik. Yeni pazarlara ulasma hedefimiz de ise bugün 170 ülkeye ihracat gerçeklestiren bir sektör konumuna ulastik' 'Cumhuriyetimizin 100’üncü, birligimizin 12'nci yilinda tüm hedeflerimizi 12'den vurmak için çalismaya, üretmeye ve basarmaya devam edecegiz'

Savunma ve Havacilik Sanayi Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Naki Polat, birligin 10 yillik çalisma döneminde sektördeki ihracatin 3 milyar dolar seviyesine çiktigini, Cumhuriyet'in 100'üncü yilinda yeni hedefler için çalisacaklarini belirtti.

Polat, yaptigi yazili açiklamada, sektörü dünyanin önde gelen ülkeleri arasina sokmak, tam bagimsizlik hedefinde yerli ve milli ürünlerle ihracati artirmak amaciyla 60 firma ile basladiklari yürüyüste 10 yili geride biraktiklarini ifade etti.

Üyeleri ve Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi destegiyle Türkiye'yi dünyanin her yerinde aranan, tercih edilen, referans gösterilen bir seviyeye ulastirdiklarina deginen Polat, "60 firma ile kuruldugumuzda hedefimiz sektörün tamamini temsil edebilmekti. Bugün 1100’e ulasan üye sayimizla sektörümüzü bir araya getirdik, birlikte büyük bir güce ulastik. Kuruldugumuzda 800 milyon dolar olan ihracatimizi 3 milyar dolar seviyelerine çikarttik. Yeni pazarlara ulasma hedefimiz de ise bugün 170 ülkeye ihracat gerçeklestiren bir sektör konumuna ulastik." ifadesini kullandi.

Sektör olarak, geçen 10 yilda sadece mühimmat, parça ve ekipmanla sinirli kalmayip, gemi, helikopter, zirhli araç, simülatör, roket ve füze sistemleri, IHA ve SIHA gibi platformlarin ihracatini gerçeklestirdiklerini aktaran Polat, sunlari kaydetti:

"Ülke ortalamasinin çok üzerinde yer alan ihracat kilogram degerini yüzde 20 artirarak 60 dolara çikararak ihracatimiza deger kattik. Savunma ve havacilik sektörü olarak en büyük hedefimiz Türkiye’nin gururu olmakti. Havada, karada, denizde, uzayda ve siberde, bugün sanli bayragimiz yerli ve milli ürünlerimizin üzerinde, dünyanin her yerinde…

10 yilda birlik olarak sektörümüzün gelecegine güvenle ve umutla bakiyor, birlikte basardiklarimizla yeni hedefler için cesaretleniyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü, birligimizin 12’nci yilinda tüm hedeflerimizi 12’den vurmak için çalismaya, üretmeye ve basarmaya devam edecegiz. Savunma ve Havacilik Sanayi Ihracatçilari Birligi olarak biliyoruz ki biz birlikte güçlüyüz."

???????

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile