Savur Kaymakamı Cengiz Ayhan, ilçede arıcılığın geliştirilmesi için ilk adımın atıldığı projede, bölgenin en kaliteli ve bal üretim merkezi olmasının hedeflendiğini söyledi.
Ayhan, “Proje kapsamında ilçede 57 vatandaşa 20 şer adet Kafkas F1 melezi arılı kovan olmak üzere toplam bin 140 adet arılı kovan dağıtımı yapıldı. Savur’un bal üretmeye uygun ve müsait bir yer olduğunu tespit ettik. Savur’daki bal üretimi arttırılacak ve bölgenin arıcılık alanında bir marka olacak. Günümüzde az maliyet ve iş gücüyle karlı bir tarımsal alan olan arıcılığın geliştirilmesi ve mevcut kolonilerin modern yöntemlerle kullanılması için çalışıyoruz. Arıcılık alanında yapılacak faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yayılacak. Bunun için Halk Eğitim Merkezi ile ortak arıcılık eğitimi kursu projenin temelini oluşturacak. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli veteriner hekimler tarafından kontrolleri yapılarak gözlemlenecektir” dedi.
Projenin Savur Kaymakamlığı ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ortaklığı ile yürütüldüğünü beliren Kaymakam Cengiz Ayhan, “Sürdürülebilir bir gelir getirici faaliyet oluşturmak amacıyla başlatılan bir projedir. Arıcılıktan faydalanmak isteyenlerin yüzde 30 katkısına karşılık, yüzde 70 devlet hibesi sağlanıyor. Bu proje ile 57 aileye 20 şer adet Kafkas F1 melezi arılı kovan kaymakamlık tarafından sağlanan yüzde 70 hibe ile bin 140 adet arılı kovan verildi” diye konuştu.
Bu projeyle; Savur ilçe merkezi, Akyürek, Başkavak, Bengisu, Durusu, Gölbaşı, Harmantepe, Kayacıklar, Kayatepe, Koşuyolu, Pınardere, Sancaklı, Serenli, Taşlık, Üçkavak ve Yeşilalan, mahallelerinde yaşayan ailelere arı kovanları dağıtıldı.
Savur'da Arıcılık Projesi Hayata Geçirildi
Mardin’in Savur ilçesinde yürütülen arıcılık faaliyetlerine destek olmayı amaçlayan ‘Arıcılığı Geliştirme Projesi’ hayata geçirildi.