Sayder,  çalışmalarına Devam Ediyor

Sapanca At Yetiştiricileri Derneği Başkanı Cengiz Emil, Sapanca Kurtköy Mahalli At Yarışları'nı yılda üç kez gerçekleştirileceğini söyledi.</span>


Emil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAYDER ve Sapanca Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen at yarışlarının ilçede at yetiştiriciliğine olan ilgiyi arttırdığını ifade etti.

<span>Türkiye Jokey Kulübü ile yaptıkları görüşmelerde yarış sayısının üçe çıkarılması konusunda ortak karar aldıklarını dile getiren Emil, "Kurtköy Hipodromunda yarışacak at kapasitesini arttırma çalışmalarımız bünyesinde TJK'dan 12'li starting box talebinde bulunduk onlarda bu talebimize olumlu yanıt verdi. Artık 12 at aynı anda yarışabilecek. Bir diğer önemli konu ise kum pistinin hazır hale getirilmesi. Bu konuyu da Kocaeli Hipodromu'nun geçen yıl kullandığı kumları alarak çözeceğiz" diye konuştu.

</span>

Emil, yeni düzenlemeler sonrası yarışlara katılacak at sayısının 80'e çıkarılmasının planlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

<span>"İlk yıl yaptığımız yarışlara 38, ikinci yıl ise 62 at katıldı.

Önümüzdeki yıl ise her yarışa ortalama 75 ila 80 at hedefliyoruz. Alt limit 70 olacak ve bunun altına düşürmemeye gayret edeceğiz. Yarış sayısını arttırıyor ancak her bir yarışa katılacak at sayısını 12 ile sınırlıyoruz. İlçemizde gerçekleşen son yarışları kötü hava koşullarına rağmen 4 bin kişi seyretti. Önümüzdeki yarışlarda bu sayının 10 binin üzerinde olacağını tahmin ediyoruz."</span>

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile