SBB 3 Bin 157 Kisiyi Is Sahibi Yapti

SBB 3 Bin 157 Kisiyi Is Sahibi Yapti

Isçi ve isveren arasinda köprü olan Samsun Büyüksehir Belediyesi(SBB) Istihdam ve Kariyer Merkezi, 2019 yilindan bugüne kadar 3 bin 157 kisiyi is sahibi yapti. Büyüksehir Belediye Baskan Mustafa Demir, "Çalismak, evine ekmek götürmek isteyenlere yardimci olmak ve belediye olarak is bulmalarina katki sunmak bizim için çok önemli" dedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2019 yilinda kurulan Istihdam ve Kariyer Merkezi is arayan vatandaslari isverenlerle bulusturarak bir anlamda istihdam sorununa hizli katki sunuyor. Firmalarin personel taleplerini aldiktan sonra kayitli basvurulardan yönlendirme yapan merkez yetkilileri, ise alim süresince takibini de titizlikle gerçeklestiriyor. Olumsuz sonuç alinmasi halinde basvuru sahibi yeni bir ise yönlendiriliyor.

3 yilda binlerce kisi ise yerlestirildi

Istihdam ve Kariyer Merkezi’nde verilen rehberlik hizmetleri ile vatandaslarin yaninda olmayi sürdüren Samsun Büyüksehir Belediyesi, ’kisisel ve kurumsal egitimler’, ’özgeçmis olusturma’ gibi konularda da is arayanlarin isgücü piyasasi hakkinda bilgilenmelerini sagliyor. Merkez kuruldugu günden bugüne kadar 3 bin 127 kisiyi ise yerlestirdi. Sadece 2022 yilinda 720 kisi Kariyer Merkezi sayesinde is buldu.

Samsun’da issizligi en aza indirmek istiyoruz

Bugüne kadar birçok kisinin ise yerlesmesine aracilik ettikleri için mutlu olduklarini ifade eden Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Derdimiz Samsun’da issizligi en aza indirmek. Büyüksehir Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Istihdam ve Kariyer Merkezi ile isçi ve isveren arasinda köprü kuruyoruz. Is arayanla isvereni bulusturuyoruz. Ekibimiz gelen is basvurularini bir havuzda topluyor ve sisteme kaydediyor” diyerek, “Isçi arayan firmalardan gelen talebe göre yönlendirme yapilarak isçi ile isveren bulusturuluyor. Bugüne kadar çok güzel sonuçlar aldik ve binlerce vatandasimizi ise yerlestirdik. Bu durum bizleri mutlu ediyor. Çalismak, evine ekmek götürmek isteyenlere yardimci olmak ve belediye olarak is bulmalarina katki sunmak bizim için çok önemli. Gayemiz tüm hemserilerimizin huzur ve mutlulugu. Büyüksehir olarak her alanda vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak istiyoruz. Her zaman yanlarinda olmaya devam edecegiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile