SBB, Havalimani Servis Hizmetini Devraliyor

SBB, Havalimani Servis Hizmetini Devraliyor

Samsun Büyüksehir Belediye (SBB) Baskani Halit Dogan, Samsun-Çarsamba Havalimani ile sehir merkezi ve ilçeler arasindaki ulasim hizmetini belediye olarak kendilerinin verecegini açikladi.

Samsun-Çarsamba Havalimani’nda özel bir firma tarafindan verilen servis hizmetinde sözlesme bu ay sona eriyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi, sehir merkezi ile ilçeler arasinda hizmet veren özel sirket ile sözlesmeyi yenilemeyecek. SBB, 1 Haziran’dan itibaren havaalani ulasim hizmetini kendisi verecek.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, söz konusu hizmetin bundan sonra belediye tarafindan karsilanacagini açikladi.

Baskan Dogan, Ihlas Haber Ajansi’na yaptigi açiklamada bu ay sonunda sözlesmesi sona erecek BAFAS ile sözlesmeyi yenilemeyeceklerini, ihale de yapmayacaklarini ifade etti.



“Havalimanindan sehre olan tasimacilik hizmetini artik biz verecegiz”

Sikayetlerin artmasindan sonra böyle bir karar aldiklarinin altini çizen Baskan Halit Dogan, “Samsun-Çarsamba Havalimani’ndan sehre olan tasimacilik hizmetini daha önceden baska bir sirket, simdi de BAFAS yerine getiriyordu. Vatandaslarin yogun sikayeti nedeniyle bu hizmeti Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak yapma konusunda daha öncesinden alinmis bir karar mevcut. Bu karari devam ettiriyoruz. Insallah Samsun merkeze ve ilçelere havalimanindan olan yolcu sirkülasyonunu Büyüksehir Belediyesi olarak biz saglamis olacagiz. Bununla alakali hazirliklari yapiyoruz. Sirketin sözlesmesi bitince yeniden ihaleye çikmayacagiz. Ihaleye çikmayarak da mevcut tasima isini Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak Samsun halkina biz saglamis olacagiz. Amacimiz 1 Haziran itibariyla Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin havalimanindan tasimacilik hizmetini faaliyete geçirmek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile