SBS Şampiyonluğunu Turnuvada Öğrendi

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) Türkiye 1’ncisi olan Nezihe Ezgi Menzi, satrancın kendisine sistemli çalışmayı öğrettiğini söyledi.

Konya’da düzenlenen satranç ligi müsabakalarına katılan İçelli 14 yaşındaki Nezihe Ezgi Menzi, 507.424 puan aldığı SBS’de birinci olmanın sevincini yaşıyor. 8 yaşından bu yana satranç oynadığını ifade eden Menzi, “Çok mutluyum ve çok heyecanlıyım. Bütün öğretmenlerime ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sınavdan sonra cevap anahtarlarına baktığımda böyle bir sonucu bekliyorum ama inanamadım” dedi.

Nezihe Ezgi Menzi, yaklaşık 4 ay turnuvalara katıldığını, dönüşünde öğretmenlerinin yardımıyla konuları tekrarlayarak çalıştığını anlatarak, “Çok çalışmaya vaktim olmadı. Konular bittikten sonra test çözmeye başladım ama çok fazla test çözmeye yine fırsatım olmadı. Satranç çalışmalarım vardı. Satranç bana sistemli çalışmayı öğretti” diye konuştu.

Menzi, Satranç Milli Takımında olması nedeniyle sınav sonucuna 7 ek puan ilave edildiğini kaydetti.

Genç sporcu çok sevdiği satrancı profesyonel oynamak istediğini ve hedefinin Dünya Bayanlar Şampiyonluğu olduğunu sözlerine ekledi.

Anne Bilge Menzi (41) kızı ile gurur duyduğunu ve aile olarak tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.

BAKAN ÇAĞLAYAN’DAN KUTLAMA Bu arada Ekonomi Bakanı ve AK Parti İçel Milletvekili Zafer Çağlayan, Nezihe Ezgi Menzi’yi telefonla aralayarak tebrik etti. Bakan Çağlayan aileyi de kutlayarak genç öğrencinin başarılı sonuçlarla eğitim yaşamına devam etmesi dileğinde bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile