SCOFOLA'23 Konferansi Basladi

SCOFOLA'23 Konferansi Basladi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Yabanci Diller Yüksekokulunun (YO) düzenledigi SCOFOLA’23 konferansinin açilisi gerçeklesti.

Bu yil ikincisi düzenlenen SCOFOLA’23 “Challenges and Innovative Solutions in Foreign Language Teaching” (Yabanci Dil Ögretimindeki Zorluklar ve Yenilikçi Çözümleri) konferansi, Ilahiyat Fakültesi Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Konferansa Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Servet Karasu, Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hamit Aydin, Yabanci Diller YO Müdürü Oksan Dagli ve akademisyenler katildi.

Ingilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde gerçeklestirilen ve tüm dünyadan dil bilimcilere, egitimcilere, arastirmacilara ve ögretmenlere açik olan konferansa Türkiye’nin dört bir yanindan ve yurt disindan katilim oldu. Konferansta Amerika Yale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fernando Rubio, Steve O’Farrell, Bob Nguyen, TED Üniversitesi’nden Prof. Dr. Belgin Elmas, Gazi Üniversitesi’nden Bena Gül Pe ker, Eskisehir Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ipek Kuru Gönen, Kirikkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Elif Tokdemir Demirel davetli konusmaci olarak yer aldi.

Etkinlik, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Açilista konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Servet Karasu, donanimli ve vasifli bireyler yetistirmeyi amaç edinen ZBEÜ’nün yabanci dil ögretimine verdigi önemden bahsetti. Karasu teknolojiye erisim konusunda günümüz kusagini daha sansli olsa da bilgi kirliliginin yabanci dil ögreniminde çesitli zorluklar meydana getirdigini ve bu nedenle düzenlenen konferansin çok önemli oldugunu ifade etti.

Konferansa katilan konusmacilara tesekkürlerini sunan Karasu, Yabanci Diller YO’yu ve organizasyonda emegi geçen tüm ögretim elemanlarini tebrik etti.

“Yabanci Dil Ögretimi Gayret Gerektiren Bir Süreç”

Konferansin amacinin dil egitimini kolaylastirici yöntem ve tekniklerin gelistirilmesi oldugunu belirten Yabanci Diller YO Müdürü Oksan Dagli, içinde bulundugumuz yüzyilda anadil ve yabanci dil ögretiminin gayret gerektiren bir süreç oldugunu vurguladi. Dagli, dil ögrenimini ve ögretimini kolaylastirici yöntem ve tekniklerin paylasilmasina imkân taniyan konferansin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’e ve konferansin düzenlenmesine katki sunan çalisma arkadaslari ile katilimcilara tesekkürlerini sundu.

Ana temasi "yabanci dil ögretiminde karsilasilan zorluklar ve yenilikçi çözümler" olan konferansta, dil egitiminde yenilikçi yöntem ve materyaller, dil ögretim ve ögrenim tecrübeleri, dil egitimi ve teknoloji, dil egitiminde ölçme ve degerlendirme, dil ögrenme stratejileri, sinif disi deneyimler, yeni ögretim-ögrenim teorileri ve modeller, egitim ve egitim reformlarinda küresellesme, mesleki gelisim, beceriye dayali ögrenme ve degerlendirilmesi, yenilikçi müfredat gelistirme, elestirel ve fikirsel düsünme becerileri, yasam boyu ögrenme, açik ve uzaktan ögrenme, dil ögretiminde farkindalik basliklari yer aliyor. Iki gün boyunca es zamanli salonlarda toplam 45 sözlü sunum ve 5 egitim atölyesinin gerçeklestirilecegi konferans yarin sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile