SDÜ'de 'Kariye Günleri' Başladı

Gençlerin kariyer planlarına yön vermek ve istihdam olanağı sağlamak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İŞKUR tarafından 'Kariyer Günleri' etkinliği, düzenlenen törenle başladı.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, etkinliğin gençler açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Geçmişte bu tür etkinliklerin gerçekleşmediğini dile getiren Özklan, 'Bu tür etkinliklerde kedimizi ve çevremizi tanımak açsından çok önemli. İşte bu kariyer günlerinde öğrencilerimiz iş dünyasını yakından tanıma fırsatı bulacaklar.' dedi.

Özkan şöyle devam etti:

'Bizim öğrencilik yıllarımızda okumak sadece klasik bir maişet aracı olarak algılanıyor ve amaç ise bir kamu kadrosuna atanabilmekti. Ama artık günümüzde gençlerimiz ben kendi işimi nasıl kurabilirim işte bu bize çok ümit veriyor. Evrensel değerleri takip eden bir üniversite gençliği ile karı karıya olmamız bizim için büyük bir avantajdır. Artık meclisimizin çıkarmış olduğu kanunlar, ilgili bakanlıklarımızın bu konuda geliştirmiş oldukları uygulanabilir programlar bizim hem iş edinme, hem de iş kurma da çok önemli bir alt yapı oluşturmuş durumdadır'

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı da Üniversite yönetimi olarak kariyerle ilgili olan her türlü faaliyeti desteklediklerini belirterek, bu anlamda düzenlenen etkinliğin son derece önemli olduğuna işaret etti.

Çarıkçı, yeni neslin kariyer uzmanlarına ulaşma imkanı açısından şanslı olduğunu belirterek, 'Öğrencilerin, bu süreci iyi değerlendirerek etkinliğin sunduğu tüm olanakları etkin kullanmalarının kendilerine fayda sağlayacak. Mevcut öğrenciler ve mezunları ile birlikte çok büyük bir aile olan SDÜ’nün öğrencilerine yol gösterecek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile