Sdü'deki Rektörlük Seçimleri

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Çarıkçı, SDÜ'nün, yeni dönemde "Kurtuba" vizyonuna sahip olacağını, üniversite yönetiminin böyle bir ortamı hazırlamakla sorumlu olduğunu bildirdi.

Çarıkçı, Isparta Öğretmenevi'nde düzenlendiği basın toplantısında, asistan olarak göreve başladığı üniversitede, aradan geçen 21 yılın ardından ilk günkü heyecanla profesör olarak görevine devam ettiğini söyledi.

Bu sürenin her aşamasında edindiği tecrübeyi, Isparta ve ülke adına paylaşmak istediğini anlatan Çarıkçı, bu nedenle nisan ayında gerçekleştirilecek rektörlük seçimlerinde aday olmaya karar verdiğini kaydetti.

SDÜ'nün büyük bir aile olduğunu, bu ailede uzun istişareler sonucunda böyle bir kararı aldığını dile getiren Çarıkçı, üniversitenin hak ettiği seviyeye gelmesi ve kaybettiği ivmeyi kazanabilmesi için tüm gayretiyle çalışacağını vurguladı.
Amaçlarının, SDÜ'yü yeni dönemde tüm akademisyen ve öğrencilere ilham veren bir bilim yuvası haline getirmek olduğunu belirten Çarıkçı, "Üniversitemizi bilimsel merakın üst düzeye taşındığı ve bilimin şevkle konuşulduğu bir yaşam alanı olarak görüyorum. Bu üniversite idealinin yaşanmış örneklerinin köklerimizde olduğunu biliyorum" dedi.

Kendi döneminde üniversitenin şehirle bütünleşmesinin yanı sıra dünyaya bilim ihraç edecek duruma geleceğini savunan Çarıkçı, şöyle konuştu:
"Neden üniversitemiz, Endülüs medeniyetinin başkentliğini yapmış Kurtuba'nın misyonunu üstlenmesin? Neden üniversitemiz Kurtuba gibi bilim ve özgür düşünceyi insanların iliklerine kadar hissettiği bir bilim ve sanat merkezi olmasın? Neden üniversitemiz Kurtuba gibi bir cazibe merkezi, üst düzey bilim insanları yetiştiren bir ilim yuvası olmasın? Neden üniversitemiz bilimsel merakın ve araştırmanın üst seviyelere taşındığı, gerçek bilgiye ulaşmanın en büyük kaygı olduğu bir yaşam alanı olmasın? SDÜ, yeni dönemde 'Kurtuba' vizyonuna sahip olacak. Üniversite yönetiminin böyle bir ortamı hazırlamakla sorumlu olduğunu düşünüyoruz."
Seçilmesi halinde üniversitenin akademisyeni, öğrencisi idari personeliyle her birlikte yönetileceğini dile getiren Çarıkçı, her düzeydeki yönetim faaliyetlerinin şeffaf ve hesap verebilir olacağını, bir düşünce, ideoloji, inanç, cemaat ya da benzeri ayrımlara fırsat vermeyeceğini vurguladı.
Her farklılığı SDÜ paydasında birleştireceğini, seçilmemesi halinde bile bu misyondan vazgeçmeyeceğini ifade eden Çarıkçı, şunları kaydetti:
"Aynı üniversitenin bireyleri olarak hukuka uymak, vatanımıza ve milletimize sadık kalmak, görev ve sorumluluklarımızı en iyi bir şekilde yerine getirmek zorundayız. Bu geniş ideal içinde kalan öğretim üyelerinin açık bir şekilde ve cesaretle destek ve oylarını bekliyorum. Seçim öncesi süreçte elimden geldiğince uygun olan tüm arkadaşlarıma ulaşmak ve yüz yüze görüşüp dertlerini, talep ve beklentilerini doğrudan kendilerinden dinlemek niyetindeyim. Bakış açımız ve yönetim anlayışımız seçim ve seçim dönemleri ile sınırlı olmayacaktır. Bu anlamda hedeflerimi '2023 Vizyonu Perspektifinden Üniversiteler ve Süleyman Demirel Üniversitesi' adlı bir kitap çalışması ile tüm akademisyenlere ulaştıracağım."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile