Sdü Tıp'tan Sağlık Taraması

Sdü Tıp'tan Sağlık Taraması

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi, toplumsal sorumluluk ve duyarlılık projesi kapsamında Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Karacahayıt köyünde sağlık taraması yaptı.

Karacahayıt Köyü Muhtarlığı tarafından SDÜ'den talep edilen tarama, SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, Başhekim Yardımcıları Doç Dr. Mehmet Yıldırım, Doç. Dr. Selçuk Kaya ve Hastane Halkla İlişkiler Müdürü Yüksel Hatırlı, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve hemşireler olmak üzere 35 kişilik bir ekip tarafından yapıldı.Tarama, fizik tedavi, ortopedi, kulak burun boğaz, psikiyatri, göz, dermatoloji, kadın doğum, nöroloji, beyin cerrahi, üroloji, göğüs hastalıkları, dahiliye, kardiyoloji ve mikrobiyoloji anabilim dallarında görev yapan sağlık personeli tarafından gerçekleştirildi.
SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar, SDÜ'nün son dönemlerde eğitimde ve bilimsel araştırmalarda gösterdiği başarılara ek olarak sağlık alanında yeni projelere imza attığını kaydetti. Rektör Baydar, "Bu kapsamda özellikle üniversitemiz sosyal sorumluluk projelerine önem vermektedir. Sağlık taramalarımız hem Isparta'da hem de çevre il ve ilçelerde devam edecektir" dedi. Başhekim Prof. Dr. Süleyman Kutluhan ise SDÜ Hastaneleri olarak sağlık taraması çalışmalarını geçmiş yıllarda da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu tür çalışmalar hem halkımızın ayağına hizmet götürmek hem de sağlık personelimizin toplumun kesimleriyle kaynaşmasını arttırmak açısından önemlidir" diye konuştu.
Karahayıt Köyü'nde verilen sağlık hizmetini Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer de yerinde ziyaret etti. Vali Coş, "Köyümüzde yapılan sağlık taraması sağlık hizmetinin vatandaşın ayağına kadar getirilmesi açısından önem taşıyor. Bu hizmete aracılık eden SDÜ'ye örnek davranışından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile