Sebnem Hemsirenin Ölümüne Iliskin Gözaltina Alinan Erkek Arkadasi Adli Kontrol Sartiyla Serbest

Kadiköy’de kaldigi pansiyonun 3. katindan düserek hayatini kaybeden hemsire Sebnem Köker’in ölümüne iliskin gözaltina alinan ve tutuklanmasi talebiyle mahkemeye sevk edilen süpheli T.B., adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Kadiköy Moda’da bulunan bir pansiyonda kalan hemsire Sebnem Köker, 7 Haziran 2021 tarihinde gece saat 03.45 siralarinda pansiyonun 3. katindan düserek hayatini kaybetti. Olaya iliskin Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda polis merkezinde ifadesi alinan T.B. serbest birakildi. Savcilik talimati üzerine gözaltina alinan T.B., bugün emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’na sevk edildi.

Savci tutuklanmasini istedi

Süpheli T.B. savcilik sorgusunun ardindan “baskasini intihara yönlendirme halinde intiharin gerçeklesmesi” suçundan tutuklanmasi talebiyle mahkemeye gönderildi.

“Fiziksel temasta bulunmadim”

Süpheli mahkemedeki sorgusunda, Sebnem Köker ile aralarinda duygusal iliski bulundugunu söyleyerek, “Aramizda bagris oldu, ancak bu tamamen Sebnem’in alkollü oldugundandir. Ben bagirsam beni dinlemeyecekti. Ben fiziksel bir temasta bulunmadim. Uzak durdum. Iki kere cam kenarinda gördüm. Alkollü oldugundan camdan düsebilecegini söyleyerek uyardim. Ben salondayken bana içeriye gitmemi söyledi.

Ben bir zorlamada bulunmadim. Ben içirmedim, kendisi fazla içti. Bana, ‘uyuyacagim’ dedi.

‘Seni görmek istemiyorum’ diyince ben baska odaya gittim. Camlar da zaten açikti. Yatarken ‘pat’ diye bir ses duydum. Ilk önce ne oldugunu anlamadim. Sonra sokaktan insan sesi gelmeye basladi.

Yari uykulu halde salonda göremeyince dis kapiyi zorladim. Sonra cama kostum, asagiya baktigimda asagida oldugunu gördüm. Sonra kosarak yanina gittim. Daha sonra ambulans geldi” diyerek suçsuz oldugunu söyledi, tutuksuz yargilanmayi talep etti.

Adli kontrol sartiyla serbest

Anadolu Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimligi, mevcut delil durumu göz önüne alindiginda tutuklama ile umulan faydanin adli kontrol tedbiri ile saglanabilecegi kanaatine varildigindan süphelinin tutuklanmasi talebinin reddine karar verdi. Mahkeme, süpheli T.B.‘yi haftada 2 gün imza atma ve yurt disina çikis yasagi seklinde adli kontrol sartiyla serbest birakti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile