Seçer, Mut'ta Vatandaslarla Bir Araya Geldi

Seçer, Mut'ta Vatandaslarla Bir Araya Geldi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, vatandaslara daha iyi hizmet etmek için gece-gündüz çalistiklarini belirterek, "Her zaman vatandaslarimizla iç içe olacagiz. Biz hizmetlerimizi yapalim, biz vatandasin parasini ne çalalim ne çaldiralim ne de israf edelim. Memleketin fakirligi bana göre bu islerden oluyor" dedi.

Baskan Seçer, Mut ilçesinde mahalle muhtarlari ve vatandaslarla bir araya gelerek, sorunlari dinleyip, taleplere yanit verdi. Baskan Seçer’in ilk duragi Gülnar Zeyne yol ayriminda yer alan Kurtsuyu Hali oldu. Halde mahalle muhtarlari ve vatandaslarla bir araya gelen Seçer, sorunlari ve talepleri dinledi. “Çalisacagiz, üretecegiz. Üretecegiz ki kimseye muhtaç olmayacagiz” diyen Seçer, Mut’un verimli topraklar üzerine kurulu bir ilçe oldugunu, en kaliteli kayisinin, en degerli zeytinin Mut’ta yetistigini söyledi.



Mut’a, Tarsus’a, Anamur’a, İçel merkezde kuzeydeki mahallelere de ovadaki, güneydeki mahallelere de gittigini anlatan Seçer, “Farkli kültürlerin yasadigi her yere, inanin her biri benim en degerli vatandasim olarak gidiyorum, ayrimcilik yapmadan. Mutlu, huzurlu, kardesçe yasamak için birbirimizi saymak, sevmek zorundayiz” diye konustu.

Göreve basladiklari günden bugüne kadar önemli mesafeler alindigini dile getiren Seçer, İçel’in her kösesinde yaptiklari yol, sosyal hizmetler, tarim destekleri, altyapi, su ve kanalizasyon sebekesi gibi tüm islerin kaliteli isler oldugundan bahsetti. Baskan Seçer, muhtarlardan ve vatandaslardan gelen talepleri aldiktan sonra ’Teksin’ uygulamasi hakkinda vatandaslara bilgi verdi. Seçer, “Ister Whatsapp’tan, ister ’Alo 185’ten oraya bildirdiginiz her sikayet benim önüme geliyor. Hiçbir yere kaçamaz. Bir hata yapiliyorsa, bir eksik yapiliyorsa, bir yanlis yapiliyorsa, ha ’Alo 185’i aramissiniz ha beni aramissiniz" ifadelerini kullandi.

“Her zaman vatandaslarimizla iç içe olacagiz”

Ardindan Kemenli Mahalle Meydaninda mahalle sakinleriyle bir araya gelen Baskan Seçer, davul-zurna ile karsilandi. Vatandaslara daha iyi hizmet etmek için gece-gündüz çalistiklarini vurgulayan Seçer, “Bugün buradayim, dün de buradaydim, yarin da burada olacagiz. Her zaman vatandaslarimizla iç içe olacagiz. Biz hizmetlerimizi yapalim, biz vatandasin parasini ne çalalim ne çaldiralim ne de israf edelim. Memleketin fakirligi bana göre bu islerden oluyor. Ya paramiz çaliniyor ya israf oluyor çünkü yanlis yatirimlar yapiliyor. Gereksiz yerlere gereksiz paralar harcandigi da oluyor. Iste eger bu hatalari yapmazsak çok güzel hizmetler yapariz, yapiyoruz da. 3 yildir borç para alabiliyor muyuz? Meclisi izliyorsunuz, meclisi izleyin. Bana oy verin, vermeyin ama vicdan sahibi olun” seklinde konustu.

Baskan Seçer, Mut ziyaretinde Mut Küçük Sanayi Sitesi esnafi ile de bir araya geldi. Esnafin sikintilarini ve taleplerini dinleyen Seçer, son dönemde yasanan ekonomik sikintilar, elektrik faturalarindaki ve hammadde fiyatlarindaki artisin esnafin sikintili günler yasamasina sebep oldugunu söyledi.



Mut Deresi islah edilecek

Baskan Seçer, Mut Deresinin islah edilerek yapilmasi planlanan alan için projenin tamamlandigini belirtirken, “Insanlarin çocuklariyla vakit geçirebilecegi park alanlari, çay içebilecekleri, piknik yapabilecekleri alanlarin olmasi gerekir. Biz bu talebi gördük ve bunu da yapma sözü vermistik. Su anda projesini de bitirdi arkadaslar. Imarda bir degisiklik yapmamiz gerekiyor mecliste. Onu bir ay içerisinde tamamlayacaklar, bitirecekler ve ihalesine çikacaklar. Bu yil içerisinde çalismasini baslatip, Allah kismet ederse 2023’te de vatandaslarimizin vakit geçirecegi böyle güzel bir alan yapmak istiyoruz” diye konustu.

Son araç alimlarinda Mut’a gönderdikleri itfaiye araçlari, MESKI projeleri ve tarimsal desteklerden bahseden Baskan Seçer, “Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da bu desteklerimiz devam edecek” dedi.



Toplanti Çinaralti Parki’nda devam etti

Baskan Seçer, Mut Küçük Sanayi Sitesinde gerçeklestirilen esnaf toplantisinin ardindan ise merkezde yer alan Çinaralti Parki’nda halk toplantisi yapti. Mut’ta ’Mobil Mutfak Tiri’nda günün menüsünün kavurma pilav oldugunu belirten Baskan Seçer, yürüttükleri sosyal belediyecilik hizmetleriyle halkin her aninda yanlarinda olduklarini ifade etti.

Seçer, sözlerini söyle sürdürdü: "Bu hizmeti begeniyor musunuz? 3,50 TL. ‘Tok açin halinden anlamaz’ diye bir söz var. Simdi ben bu hizmetleri yapiyorum, bazi kendini bilmezler diyorlardi ki bana, ‘Ya Baskan bu çorbayla, yemekle belediyecilik olur mu?.’ Adamin akli fikri belediye deyince imar, beton, yol, biraz rant, ise girmek, belediyeden geçinmek, ihale almak. Belediye deyince milletin aklina bu geliyor. Benim anlayisimda belediyecilik halkin her seyinde olmak. Hastaliginda olmak. Evde bakim hizmetleri Mut’a hizmet ediyor mu? Hastasi olan ’Alo 185’i aradigi zaman kosullar, sartlar uygunsa, bakani yoksa, bir rahatsizligi varsa, yasli bir yurttasimsa, kimsesizse, belediyesine ihtiyaci varsa bu belediye gidip onun evini temizliyor mu? Hastaysa, yarasi varsa pansuman yapiyor mu? Belediye Baskani halkin her seyiyle ugrasacak. Üniversitede gençlerimiz okuyor mu? Çogu İçel’in disinda. Bir kismi İçel’de ama Mut’un disinda. Simdi bir ana olarak onun ne yedigini, ne içtigini, çamasirini nasil yikadigini, nerede ders çalistigini düsünüyorsunuz degil mi? Bir Belediye Baskani ana gibi o çocuklari düsünecek."

“Belediyecilik bu, insanlara dokunmak, insanlara hizmet etmek”

Kooperatiflerle is birligi içerisinde olduklarini da söyleyen Seçer, üretim ihtiyacina göre alet-ekipman destegi verdiklerini söyledi.

Seçer, “Tarim, bölgemizin en önemli rizik alani, gelir alani. Belediye olarak sadece yol degil, asfalt degil, tarimsal destek de yapacaksiniz. Insanlarin evlerine rizik götürmesine de katki yapacaksiniz. Biz kadinlarimizi çok önemsiyoruz. Burada Tashan’da kadin üreticilerimiz stantlar kuruyor. Kadinlarimiz ekonomik hayata girsin. Bakin Mut’tan araçla İçel’e üretici kadinlarimizi getiriyoruz. Orada üretici kadin pazarinda ürünlerini satsin diye. Mut’un peynirini oraya getirsin pazarlasin diye. Gülnar’in kavurgasini, Silifke’nin çilegini, Anamur’un muzunu getiriyor, igne oyasini getiriyor Çamliyayla’nin kadini orada satsin, evine rizik götürsün diye. Belediyecilik bu; insanlara dokunmak, insanlara hizmet etmek” ifadelerini kullandi.

’Mobil Mutfak Tiri’nda yemek dagitti

Baskan Seçer, gezici olarak ilçeleri dolasan ve Mut’ta bulunan ’Mobil Mutfak Tiri’ndan bütün vatandaslara yemek dagitirken, “Simdi burada bizim mutfak tirimizi görüyorsunuz. Mutfak da faaliyete baslamis. Burada benimle beraber olan, bu nezaketi gösteren, buraya kadar gelen halkimiza; ‘bugün yemek ikrami benden olsun ama faturayi Vahap Seçer adina kesin’ dedim. Bugün yemekler benden” dedi.

Baskan Seçer’in son duragi ise Asagiköselerli Mahallesi oldu. Asagiköselerli Köy Meydaninda vatandaslar ile bir araya gelen ve sikintilarini dinleyen Baskan Seçer, 2002 yilinda sehit düsen Er Ömer Biyikli’nin ailesine de ziyarette bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile