Seçil Erzan'in Tutukluluk Halinin Devamina Hükmedildi

Seçil Erzan'in Tutukluluk Halinin Devamina Hükmedildi

Yüksek kar getirili "Fatih Terim Fon" vaadiyle aralarinda Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoglu gibi isimlerin de bulundugu pek çok kisiyi dolandirdigi iddia edilen banka sube müdürü Seçil Erzan’in dosya üzerinden yapilan tutukluluk incelemesinde tutukluluk halinin devamina hükmedildi.

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon oldugunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil oldugunu söyleyerek aralarinda taninmis futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoglu ve Selçuk Inan’in da bulundugu 21 kisiyi yaklasik 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandirdigi iddia edilen Sube Müdürü Seçil Erzan’in davasinda dosya üzerinden tutukluluk incelemesi yapildi.

Tutukluluk halinin devamina hükmedildi

Yapilan incelemede tutuklu saniklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün ayri ayri tutukluluk hallerinin devamina karar verildi.



Son durusma 15 Ocak’ta görülmüstü

15 Ocak tarihinde görülen durusmada ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Erzan’in Denizbank’ta bulunan hesap hareketlerinin istenilmesine, saniklara ait adli emanette bulunan telefon ve sim kartlarin bilirkisiye verilerek rapor aldirilmasina, ayrica bilirkisi raporuna konuyla ilgili varsa banka çalisanlari ve yöneticileriyle yazismalarina iliskin ek rapor alinmasina karar verdi.

Turan, Belözoglu, Inan ve Muslera’ya son kez süre verildi

Mahkeme, müstekiler Arda Turan, Emre Belözoglu, Selçuk Inan ve Fernando Muslera’nin avukatlarina müvekkillerini hazir etmeleri için son kez süre verilmesine, aksi takdirde haklarinda zorla getirme karari çikarilacagina hükmetti. Mahkeme heyeti, saniklar Ali Yörük, Atilla Yörük, Nazli Can ve Hüseyin Eligül’ün tüm bankalardaki hesap hareketlerinin Bankalar Birligi’nden sorulmasina, ayrica Ali Yörük ile Semih Kaya arasindaki hesap hareketlerinin de bankadan istenilmesine hükmetti. Sanik Ali Yörük’ün imza yazi örneklerinin temini için cezaevine yazi yazilmasina karar veren heyet, yazi cevabi geldiginde dekonttaki imza ile sanigin imza örneklerinin karsilastirilmasi için Adli Tip Kurumu’na yazi yazilmasina hükmetti.

Erzan ile ayni dönemde çalisan kisiye zorla getirme

Sanik Erzan ile ayni dönemde bankada çalisan Fatin Seven adli kisinin ‘tanik’ sifatiyla zorla getirilmesine karar veren mahkeme, aralarinda Arda Turan’in kardesi Okan Turan’in da bulundugu bazi taniklarin da zorla getirilmesi için yazi yazilmasina karar verdi.

Banka yönetici ve çalisanlarinin tanik olarak dinlenmesine sonraki celselerde karar verilecek

2020-2023 yillari arasinda Erzan ile birlikte çalisan tüm banka personelinin kimlik bilgilerinin temin edilerek mahkemeye gönderilmesine karar veren mahkeme, banka yöneticilerinin ve banka çalisanlarinin tanik olarak dinlenmesi yönündeki taleplerinin sonraki celselerde degerlendirilmesine hükmetti.

Heyet, dosyada bulunan ve Denizbank subelerinde hesabi bulunan müstekilerin sanik Erzan tarafindan yapilan sorgulamalara iliskin Log kayitlarinin istenilmesine, ayrica MASAK’a yazi yazilarak dosyayla ilgili düzenlenen raporun tamaminin mahkemeye gönderilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, tanik Semih Kaya’nin sundugu mail çiktisinin eklenmek suretiyle Denizbank’a yazi yazilarak varsa aslinin istenilmesine, ayrica sanik ile avukatina daha önce raporu alinan telefon içindeki sim kartin sifresini bildirmesi için 10 gün süre verilmesine karar verdi.

8 Mart’a ertelendi

Eksikliklerin giderilmesine hükmeden heyet durusmayi 8 Mart tarihine erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile