Seçim tarihi 2010 yılının son çeyreği

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye, erken seçime doğru yol alıyor. O seçimin kuvvetle muhtemel tarihi de 2010 yılının son çeyreğidir'' dedi.

  Kurtulmuş , partisinin İstanbul İl Başkanlığında ' ' Ç ; ocuklar İç ; in Adalet Ç ; ağırıcıları Grubu ' ' ü ; yelerini kabul etti . Kurtulmuş , burada yaptığı konuşmada , yeryü ; zü ; ndeki en temel sorunun adalet duygusunun zayıflaması olduğunu kaydetti .

Tü ; rkiye ' de ç ; ocukların durumu ve haklarının genişletilmesi konusunun her gü ; n yaşanan kö ; tü ; ö ; rnekleriyle herkesin yü ; reğini burktuğunu ifade eden Kurtulmuş , şunları kaydetti : ' ' Ç ; ocuk suç ; larıyla ilgili konu , Tü ; rkiye ' nin ç ; ok ö ; nemli siyasi , hukuki sorunlarından birisidir . Bu konunun takipç ; isi olmaya devam edeceğiz . Bu mesele ö ; zellikle DTP ' nin kapatılması sonrasındaki sü ; reç ; te ortaya ç ; ıkan ve Tü ; rkiye ' de kamuoyunu ç ; ok ciddi şekilde rahatsız eden gö ; rü ; ntü ; ler bahane edilerek savsaklanmamalıdır . Siyasi konjonktü ; rde ortaya ç ; ıkan bu olumsuzluğun bedelini 13 , 15 yaşındaki ç ; ocuklar ö ; dememelidir . Bu konuya bir defa daha hü ; kü ; metin hassasiyetle ü ; zerine gitmesi gerektiğini , geri adım atmamasını ve bu konuda kararlılıktan vazgeç ; memesi gerektiğini ifade ediyorum . ' '

Kurtulmuş , ö ; zellikle bü ; yü ; k şehirlerde sokak ç ; ocuklarının bü ; yü ; k bir sorun haline geldiğini sö ; yledi .

Sokak ç ; ocuklarına eğilmenin devletin bir gö ; revi olduğunu belirten Kurtulmuş , son olarak 5 yaşındaki B . K ' ya yapılanın bir insanlık suç ; u olduğunu ifade etti .

EDİRNE VE SELENDİ ' DEKİ OLAYLAR

Kurtulmuş , son gü ; nlerde yaşanan bazı sokak olaylarına değinirken de ' ' Edirne ve Selendi ' de ortaya ç ; ıkan gö ; rü ; ntü ; ler , toplumsal linç ; girişimleri , herkesin ç ; ok derinden dü ; şü ; nmesini gerektiren bir boyuttadır ' ' dedi .

Kurtulmuş , ' ' Selendi ' de olan olaylar bir basit adli vaka gibi gö ; rü ; nü ; yorsa da aslında milletimizin ne kadar rahat bir şekilde bir toplumsal linç ; girişimi iç ; erisine sokulabileceğini , bu konuda ne kadar rahat provoke edilebileceğini gö ; stermesi bakımından fevkalade acı bir tecrü ; bedir ' ' diye konuştu .

Sorunlardan ç ; ıkmanın tek yolunun derinleştirilmiş ve gü ; ç ; lendirilmiş demokrasi olduğunu savunan Kurtulmuş , ' ' Tü ; rkiye ' de herkesin eşit ve ö ; zgü ; r yurttaşlar olarak kendini benimseyeceği yeni anayasaya ihtiyaç ; vardır ' ' dedi .

Kurtulmuş , İmkander Başkanı Nuray Canan Bezirgan ' ın Kumkapı Yabancılar Şubesi ' nde yaşadıklarına ilişkin kapsamlı bir soruşturma aç ; ılmasını da talep etti .

' ' Ç ; ocuklar İç ; in Adalet Ç ; ağırıcıları Grubu ' ' adına konuşan Mehmet Atak da binlerce ç ; ocuğun yetişkin koşullarında sorgulanıp yargılandığını ve bü ; yü ; k hapis cezalarına ç ; arptırıldığını ö ; ne sü ; rdü ; .

Atak , bu konuda siyasi partilerden gerekli dü ; zenlemeleri yapmalarını beklediklerini ifade etti .

ERKEN SEÇ ; İM TARTIŞMALARI

Basın mensuplarının , muhalefet partileri tarafından dile getirilen erken seç ; imle ilgili sorularını yanıtlayan Kurtulmuş , Tü ; rkiye ' nin demokratik aç ; ılımda 6 aylık zaman kaybına uğradığını savundu .

Bu sü ; re iç ; erisinde siyasi partilerin muhtevası olmayan tartışmalarla gü ; ndemi işgal ettiğini savunan Kurtulmuş , asıl sorunun ekonomik zorluklar olduğunu ve bunun hü ; kü ; meti bir erken seç ; ime doğru sü ; rü ; kleyeceğini savundu .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın Cumhurbaşkanı olmak istediğini de iddia eden Kurtulmuş , şö ; yle konuştu : ' ' Kendisinin 2012 yılında cumhurbaşkanlığı seç ; iminde aday olacağını tahmin ediyoruz . Bunun iç ; in de Başbakan , oylarının ç ; ok dramatik bir şekilde dü ; şmeyeceği bir noktada , belirli bir zamanlamayla bir erken seç ; im yaparak arkasına parlamento desteğini alarak halkoyuna gitmek isteyecektir . Bu iki faktö ; rü ; yan yana getirdiğiniz zaman Tü ; rkiye , erken seç ; ime doğru yol alıyor . O seç ; imin kuvvetle muhtemel tarihi de 2010 yılının son ç ; eyreğidir . ' '

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile