Seçime Saatler Kala Kocaeli'de Sandiklar Kuruluyor

Seçime Saatler Kala Kocaeli'de Sandiklar Kuruluyor

Kocaeli’de Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekilligi Genel Seçimleri için sandiklar kurulurken hazirliklarda sona gelindi.

Türkiye’nin 13. Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekillerini belirleyecek seçime saatler kala Kocaeli’de seçim sandiklari kurulmaya baslandi. Günler öncesinden ise sandik baskani ve görevlilerine oy kullanimi ve güvenligi ile ilgili Yüksek Seçim Kurulunca, bilgilendirme yapilmisti. Oy kullanilacak okullara getirilen seffaf sandik ve oy kullanma kabinleri sandik görevlisi olan ögretmenlere teslim edildi. Siniflarda seçim düzeni olusturulurken, yaklasik 8 bin seçmenin oy kullanmasi beklenen Izmit Mesleki Teknik Anadolu Lisesin’deki sandiklar ve kabinler görüntülendi. Oy kullanma islemlerinin baslamasiyla birlikte vatandaslarin oy kullanacagi sandiklari rahat bulmalari için gerekli bilgilendirmelerin görevliler tarafindan yapilacagi ögrenildi.

“Sandiklarini hazir hale getiriyorlar”

Seçim günü yogunluk yasanmamasi adina her sandik için iki oy kabini kurduklarini ifade eden Izmit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Yasin Koçman, “Çarsamba günü sandik kurulu üyelerine Yüksek Seçim Kurulu tarafindan seminer ve egitim verildi.

Bugün de sandik baskanlari, sandiklarini hazir hale getiriyorlar. Oy verme kabinlerini hazirliyorlar. Yarin saat 3’de seçim kurulundan bina yöneticileri, seçim çuvallarini alacagiz. Daha sonra da burada gelen sandik baskanlarimiza çuvallari teslim edecegiz. Saat 07.00’da sandik komisyonu toplanip ant içtikten sonra islemlerine baslayacaklar. Sonra da vatandaslar oy verme islemlerine geçecek. Yüksek Seçim Kurulu gerek sosyal medyada gerek televizyonlarda gerekse radyolarda halkimizi bilgilendirici videolari ve yayinlari olmakta. Okulumuzda her katimizda 22 sandik var, gerekli yönlendirmeler vatandaslarimiza yapilacak. Seçimlerin saglikli ve güvenli sekilde tamamlanmasi ve yürütülmesi için görevimizi layigi ile yerine getirmeyi düsünüyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile