Seçmenler, Merkel‘in Enerji Politikalarını İnandırıcı Bulmadı



Almanya’da yapılan son kamuoyu yoklaması, vatandaşların Başbakan Angela Merkel’in enerji değişim politikalarını inandırıcı bulmadığını ortaya koydu. Yeni Başbakan Yardımcısı ve Hür Demokrat Partisi (FDP) lideri Philipp Rösler ise partisinin oy kaybını şimdilik engelleyemedi. Forsa araştırma enstitüsünün son anketinde ayrıca Yeşiller Partisi‘nin yüzde 26’lık oyla Sosyal Demokratların (SPD) önündeki yerini koruması dikkat çekti.

Stern dergisi için yapılan ankete göre vatandaşların üçte ikisi (yüzde 64) Merkel’in nükleer enerjiden çıkış kararını inandırıcı olmadığı görüşünde. Hıristiyan Birlik Partileri’ni destekleyen vatandaşlar arasında bile bu oranın yüzde 43 olması dikkat çekiyor. FDP seçmenlerin arasında ise bu oran yüzde 76. FDP liderliğini bırakan Guido Westerwelle’nin Dışişleri Bakanı görevine layık görmeyenlerin oranı ise yüzde 65.

Siyasi partilerin halk nezdindeki yeri ile ilgili bölümde ise şu sonuçlar ortaya çıktı: Philipp Rösler‘in yeni FDP başkanı olarak seçilmesi liberallerin şimdilik işine yaramadı. FDP, geçen haftaya kıyasen 1 puanlık gerilemeyle sadece yüzde 3 oranında destek görüyor. Rösler’in Ekonomi Bakanı görevine uygun bir isim olmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 53’lerde.

Ankete göre Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) yüzde 32 orana ulaşarak oylarını bir puan arttırdı. Yeşiller ise Yüzde 26 oy oranını korudu. Böylece bu parti yüzde 22 oy alan SPD’nin önündeki yerini korudu. Sol Parti de yüzde 9’luk oy oranını korudu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile