Sedaş'ta 'Teknik Olmayan Kayıplar Müdürlüğü' Oluşturuldu

Sedaş'ta 'Teknik Olmayan Kayıplar Müdürlüğü' Oluşturuldu

Sakarya Elektrik Dağıtım A. Ş. (SEDAŞ) kayıpla daha etkinlik mücadele etmek amacıyla 'Teknik Olmayan Kayıplar Müdürlüğü' oluşturdu.

  " Teknik Olmayan Kayıplar Müdürlüğü " adıyla oluşturulan birimle 2010 yılında da kayıplarla daha etkin bir mücadele sürdürülmesi hedefleniyor .
SEDAŞ Eğitim salonunda Sakarya , Kocaeli , Gebze , Bolu ve Düzce sorumluluk bölgelerinden gelen kayıp kaçak mücadelesinde görevli ekiplere Teknik Olmayan Kayıplar Müdürü Sefer Güler ve SEDAŞ şirket Avukatı Fehmi Kıyak tarafından mücadelenin hukuki boyutları , yürürlükteki mevzuat ve şirket hedefleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı .
SEDAŞ kayıp takip ekiplerinin ilgiyle dinlediği eğitim seminerinde , dağıtım sistemine , sayaçlara veya ölçü sistemine ya da tesisata müdahale ederek , tüketimin doğru tespit edilmesini engellemek suretiyle , eksik veya hatalı ölçüm yapılması veya hiç ölçülmeden veya yasal şekilde tesis edilmiş sayaçtan geçirilmeden mevzuata aykırı bir şekilde elektrik enerjisi tüketilerek kaçak elektrik kullanılmasının tespiti ile yapılacak etkin mücadele yöntemleri , tutulacak tutanaklarda uyulacak usul ve esaslar eğitimin ana konusu olarak işlendi .
Abone olmadan elektrik kullanımına kesinlikle izin verilmemesi için sürdürülecek etkin çalışmalar yanında , SEDAŞ ' ın yürürlükteki mevzuata uygun olarak kestiği elektrik enerjisinin , müşterinin borcunu ödemeden kendisinin açtığı veya başkasına açtırdığının , tespit edilmesi halinde , 622 Sayılı Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu Kararı gereğince kesinlikle kaçak tespit tutanağı düzenleneceği bildirildi .
Kaçak kullanım kadar , usulsüz kullanımın da önüne geçmek üzere yapılacak etkin çalışmalar için start verildi . Usulsüz kullananların genellikle başkasının adına , hatta ölen yakınlarının adına kayıtlı aboneliğin faturalarını ödeyerek enerji kullandıkları , bazılarının da kendi elektrik tesisatından üçüncü şahıslara elektrik enerjisi verdiği , sayaç ve ölçü devreleri mühürsüz olduğu halde Dağıtım Şirketine haber vermeden elektrik enerjisi tükettikleri belirtildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile