Sedat Peker Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda Gözaltina Alinan 4 Kisi Serbest Birakildi

Süphelilerden 3'ü hakkinda 'konutunu terk etmeme' ve 'yurt disina çikis yasagi' sartini içeren adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasina karar verildi.

Sedat Peker'in elebasi oldugu organize suç örgütüne yönelik Istanbul merkezli 2 ilde düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 4 süpheli, serbest birakildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince Istanbul ve Sanliurfa'da düzenlenen operasyonda gözaltina alinan süpheliler F.Ö, A.N.K, M.A. ve A.Y'nin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Süpheliler Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayi'na getirildi.

Burada sorusturmayi yürüten savciliga çikarilan 4 süpheliden A.Y. ifadesinin alinmasinin ardindan serbest birakildi.

Savcilik, süphelilerden F.Ö'yü "birden fazla kisi tarafindan silahli yagma", A.N.K. ve M.A'yi ise "birden fazla kisi tarafindan silahli yagma suçuna azmettirme" suçlarindan tutuklanmalari talebiyle nöbetçi hakimlige gönderdi.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligi, süpheliler F.Ö., A.N.K. ve M.A'nin tutuklanmalarina yönelik talebi reddederek, adli kontrol tedbirleri kapsaminda serbest birakilmalarina karar verdi.

Hakimlik bu 3 süpheli hakkinda, "konutunu terk etmeme" ve "yurt disina çikis yasagi" sartini içeren adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasina hükmetti.

- Süreç

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, elebasiligini Sedat Peker'in yaptigi suç örgütüne yönelik 9 Nisan'da düzenlenen operasyonda gözaltina alinan ve adli kontrol sartiyla serbest birakilan süpheli F.Ö'nün adresinde bulunan senetlere iliskin incelemesini tamamlamisti.

Polis ekipleri, senet sahipleri ile yaptigi görüsmede, 900 bin dolarlik bazi senetlerin sahibi olan is insani Ö.E'nin, geçmis tarihte borsada yatirim yapmalari için bir firmaya senet karsiligi 900 bin dolar verdigini, paranin gelinen süreçte 4,5 milyon dolara yükseldigini ancak firmanin parasini ödememesi üzerine mahkemeye verdigini, mahkeme asamasinda F.Ö'nün, Peker'in talimatlari dogrultusunda is yeri ve aracini kursunlatarak elinden zorla senetleri aldigini bildirmesi üzerine yeni bir çalisma baslatmisti.

Yürütülen sorusturma kapsaminda, Istanbul ve Sanliurfa'da düzenlenen operasyonda, suç örgütü elebasi Peker'in talimatlari dogrultusunda senetlere zorla el koydugu iddia edilen F.Ö. ile 900 bin dolar karsiligi senetleri is insani Ö.E'ye verdigi belirlenen 2'si kadin 3 kisi gözaltina alinmisti.

Öte yandan Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce, 9 Nisan'da Istanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, haklarinda gözalti karari bulunan 63 kisiden 59'u yakalanmis, bu kisilerden 13'ü tutuklanirken 9'u adli kontrol sartiyla, 37'si ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmisti.

Hakkinda gözalti karari bulunan süphelilerden birinin bu süreçte vefat ettigi belirtilirken, firari durumda olan ve yurt disinda oldugu tespit edilen elebasi Sedat Peker'in de aralarinda bulundugu 3 kisinin ise yakalanmasina yönelik çalismalarin devam ettigi bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile