Sedat Peker: ''vücudumun Her Yerinde İşkence İzi Var''istanbul

Birinci ``Ergenekon`` davasında tutuksuz yargılanan başka suçtan hükümlü Sedat Peker, ``Benim vücudumun çeşitli yerlerinde, kollarımda ve kasıklarımda işkence ve yırtıklar var.

  Veli Küçük tarafından desteklenen birinin vücudunda nasıl bunlar olur`` dedi .

İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada gizli tanığa sorular yönelten Sedat Peker , Veli Küçük`ün kendi arkasında olduğu şeklindeki iddialara değindi .

Peker , ``Gizli tanık , benim `babalar üstü` konuma getirilmek için Veli Küçük tarafından desteklendiğimi iddia ediliyor . Benim vücudumun çeşitli yerlerinde , kollarımda ve kasıklarımda işkence ve yırtıklar var . Veli Küçük tarafından desteklenen birinin vücudunda nasıl bunlar olur . Ben her dönem işkence gördüm . Asayiş şube müdürü işkence yaptı . Ben desteklenmedim . Desteklenseydim bana niye işkence yapılsın`` dedi .

``Gizli tanık Poyraz``ın , ``O sorguları beraber yaşadık . Arkamızda o zaman Veli Küçük yoktu . Kendi çapımızda mücadele veriyorduk`` sözleri üzerine Sedat Peker , ``Resmi kayıtlara göre Veli Küçük ile tanışıklığım 1994 yılıdır . Benim işkence gördüğüm tarihler bundan sonradır`` diye konuştu .

Peker , gizli tanığın ``Sedat Peker`in yanına Veli Küçük itirafçıları yerleştirdi`` şeklindeki sözleri üzerine de , şunları söyledi : ``Yanıma gelen itirafçıları Hanefi Avcı göndermiştir . Benim yanımda gezen ve aynı davadan yargılandığımız Hüseyin , İbrahim . . . Bunlar İstanbul istihbarat şubenin elemanlarıdır . Bunların Veli Küçük ile ilgisi yoktur . ``Gizli tanık da , ``İtirafçıları gönderen Veli Küçük`tür . Topu Hanefi Avcı`ya atıyor`` diyerek , Peker`in diğer adamlara haftada 500 dolar alırken , itirafçılara 1500 dolar verdiğini iddia etti .

Peker de ``Bu anlatılanların doğru olması mümkün değildir`` dedi .

Sedat Peker , ``Gizli Tanık Poyraz``ın Zeki Yalçın adlı kişiyi kendisinden 27 milyon avro kaçırdığı için öldürme emri verdiğini iddia ettiğini belirterek , ``Eğer öldürürsem parayı nasıl alabilirdim? Üzerine yapılan gayrimenkuller ailesine kalırdı . O zaman alabilir miydim? Para çaldı diye adam öldürtülür mü?`` diye konuştu .

Gizli tanık da , ``Senin kanuna göre cezası ölümdür . Sedat Peker o parayı her türlü alır . Peker adına tahsilata git , 100 dolar eksik olsun , hesabını sorar`` diye konuştu .

Peker , ``Gizli Tanık Poyraz``ı tanıdığını belirterek , ``Ancak kendisini anlattığı gibi tanımıyorum . Madem bana bu kadar yakınmış benim aşçım , çaycım bile gözaltına alınıp sorgulandı . Ben 1987 yılından beri aksiyonel şiddete matuf bir çok olayın içinde yer aldım . Bana o kadar yakınsa neden benimle yargılanmadı`` diye sordu .

Gizli Tanık Poyraz , ``Gayrimeşru dünyanın kanunudur bu . Poliste , mahkemede söylemezsin . Tahsilatta Peker`in adını kullanmadım . Poliste de söylemedim`` diye cevap verdi .

Duruşmaya ara verildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile