Sedef Hastalığı (Psoriasis) Hasta Okulu Etkinliği Gerçekleştirildi

Sedef Hastalığı (Psoriasis) Hasta Okulu Etkinliği Gerçekleştirildi

Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Şendur, sedef hastalığının özellikleri, tedavileri, yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi.

Sedef Hastalığı (Psoriasis) Hasta Okulu etkinliğine konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Neslihan Şendur, sedef hastalığını özellikle diz ve dirseklerde, saçlı deride beyaz renkli skuamlar (kabuk) ile seyreden bir deri hastalığı olarak tanımlayarak; “Sedef hastalığı, hayat boyu devam eder. Nedeni üzerinde tartışmalar hala devam etmektedir. İmmunolojik, genetik özellikleri olan bulaşıcı olmayan bir deri hastalığıdır. Yaşam boyu devam etmesine rağmen hastalık iyilik hali yani derinin tümüyle iyileştiği dönemler ve bazen de şikayetlerin artmasının görüldüğü dönemler ile seyreder. Kişilerin yaşam kalitesini bozan, ancak tedaviler ile kontrol altına alınabilen psoriasis ( sedef hastalığı) tüm dünyada görülen bir hastalıktır.” sözleriyle sedef hastalığı hakkında bilgi verdi.

Tüm dünyada “Sedef Hastalığı Günü” etkinlikleri yapıldığına değinen Prof. Dr. Neslihan Şendur, “Bu günde tüm ülkelerde hastaların hastalıkları ile ilgili bilgilendirildikleri, tedavide gelişmelerin konuşulduğu, hastaların sorunları için çözümler arandığı bir gün olarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Biz de bu çerçeve de Sedef Hastalığı Hasta Okulu düzenledik. 1996 yılından itibaren her ayın son Perşembe gününde düzenli olarak yaptığımız Sedef Hastalığı Hasta Okulunu bu defa Dünya Psoriasis (Sedef Hastalığı) gününde gerçekleştirdik” dedi.

Prof. Dr. Neslihan Şendur’un anlatımının ardından, hastalar yaşadıkları sorunları dile getirdi. Hastaların soru ve sorunlarına karşılıklı konuşularak çözüm bulunmaya çalışıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile