Sedefçi’den Yeşil Alan Talanı Suçlamalarına Ali Ağaoğlu’lu Savunma

Sedefçi’den Yeşil Alan Talanı Suçlamalarına Ali Ağaoğlu’lu Savunma

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ‘yeşil alan talanı’ eleştirilerine Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında cevap verdi.

Talan yapmadıklarını, boş kalan yerleri halkın faydalanabilmesi açısından derneklere, lokal olarak işletmeleri için verdiklerini ifade eden Sedefçi, “Asıl talan yapan Ali Ağaoğlu’dur” dedi.

Edirne Kent Konseyi ve Biz Edirne Halkıyız Grubu başta olmak üzere birçok çevreci sivil toplum kuruluşu tarafından yeşil alanları talan etmekle suçlanan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kendini, Ali Ağaoğlu üzerinden savundu. “Asıl talan yapan Ali Ağaoğlu’dur” diyen Sedefçi, “Biz, boş kalan yerleri halkımızın faydalanması için derneklere lokal işletmek kaydıyla veriyoruz. Ali Ağaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alamadığı onayı gitti bakanlıktan aldı. Hem de sadece bina yapmak için” diyerek kendini savundu.

SEDEFÇİ: TOPLAM BORÇ 70-75 MİLYON TL CİVARINDA Toplantıda, Edirne Belediyesi’nin borcu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Sedefçi, toplam borcun 70-75 milyon TL civarında olduğunu, vadesi gelmiş, yakın zamanda ödenmesi gereken borcun ise 20-25 milyon TL civarında olduğunu kaydetti.

1984-1989 döneminde Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Ay döneminden dahi borçlar olduğunu kaydeden Sedefçi, şunları söyledi: “Vadesi gelmiş, ödenmesi yakın zamanda olan borcumuz 25 milyon TL. Onun dışında İller Bankası’na 30 milyon TL borcumuz var. İbrahim Ay’dan, Cengiz Varnatopu’ndan ve benim dönemimden kalma kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi gibi uzun vadeli borçlarımız var. 15 milyon civarında da Vergi Dairesi’ne ve sigortaya yapılandırılmış borçlarımız var. Bunlar da her ay ödeniyor. Hepsinin toplamı 75 milyon TL’yi buluyor. Borcumuz iddia edildiği gibi 110 milyon TL değil.

’19 YILDIR PEŞİN PARAYLA İŞ YAPMADIM’ Borçlarımızı yaza kadar eritmeyi düşünüyoruz. Bunları eritirken de yeniden borçlanacağız. Yeniden iş yapacağız. Ben 19 yıldır hiçbir zaman peşin parayla iş yapmadım. Hep borç parayla iş yaptım. Bize proje karşılığı bir yerden para gelmiyor. Kendi kaynaklarımızı yaratarak ürettiklerimizden aldığımız paylarla hizmet veriyoruz. İller Bankası’nda yılda gelen para 30 milyon TL. Bizim sadece personelimizin yıllık gideri 25 milyon TL. Yani İller Bankası’ndan gelen pay anca maaş ödemeye yetiyor. Yaptığımız tüm hizmetler yarattığımız kaynaklarla oluyor. Yapacağımız çalışmalar bir daha aday olmanın hesabı değil. Halkın bana verdiği görev ve sorumluluk açısından olaya bakarak 12 ay daha görevimi yapacağım.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile