Şef Tahir Tekin Öztan Türk Mutfağını Ekranlardan Tanıtmaya Devam Ediyor

Şef Tahir Tekin Öztan Türk Mutfağını Ekranlardan Tanıtmaya Devam Ediyor

Anadolu’nun sahip olduğu değerlerle dünyada eşi benzeri olmayan bir yapıya sahip olduğunu ifade eden ünlü şef Tahir Tekin Öztan “Anadolu dünyanın en önemli gastronomi müzesidir.

Araştırmacılar için burası doğal ve uçsuz bucaksız bir laboratuardır” dedi.


Mutfak kültürünün tanıtımı yönündeki çalışmalarını değişik platformlara taşıyan ünlü şef Tahir Tekin Öztan Anadolu’nun değişik illerine ait yemek kültürleri ve Ramazan sofrasını ekranlara taşıyarak Türkiye’nin ilgi odağı haline geldi. Palenet Mutfak TV’de gerçekleştirdiği Tahir Tekin Öztan İle Ramazan Sofrası programı büyük bir beğeniyle izleniyor. Ünlü şef Tahir Tekin, programda Türkiye’nin yakından tanıdığı çeşitli meslek gruplarından ünlüleri de ekranlara çıkararak farklı illerin yemek kültürleri ve Ramazan geleneklerini anlatarak adeta Anadolu mutfak kültürünün belgeselleştiriyor. Büyük bir izleyici ve hayran kitlesine sahip olan Tahir Tekin Öztan Gaziantep mutfağının çeşitli özelliklerini de sık sık ekranlara taşıyarak milyonlarla buluştururken kent kültürünün tanıtımında da önemli rol oynamaya devam ediyor.

Bir çok TV kanalının ana haber bültenlerinde farklı yemek tarifleriyle dikkatleri çeken ünlü şef Tahir Tekin Öztan yaptığı değerlendirmede “Anadolu mutfak kültürü dünyanın en geniş ve en büyük mutfak kültürüdür. Anadolu adeta bir gastronomi müzesi gibidir. Türkiye sınırlarının en ücra köşesinde bile farklı bir yemek ismi ve kültürünü bulmak mümkün. Bizim görevimiz atalarımızdan bize miras kalan bu kültürü önce tanımak ve uygulamak sonra gençlerimize ve bütün dünyaya tanıtmaktır. Bunun için bir çok ulusal TV kanalında değişik bölgelerin mutfak kültürlerini o bölgelerin insanlarıyla ekranlara taşıyoruz. Planet Mutfak TV ekranlarında her gün Tahir Tekin Öztan İle Ramazan Sofrası programında ise Anadolu’nun Ramazan ve iftar sofrası kültürlerini masaya yatırarak gençlerimizin tanımamasını sağlıyoruz. Yaptığımız bu çalışma gerçekten önemli bir belgesel çalışma niteliği de taşıyor. Dün size yemek tarifi veren yaşlı bir nineyi bu gün bulamıyorsunuz. Bizim acelen Anadolu Mutfak Kültürünün hafızası olan ninelerimizden, annelerimizden bütün lezzet reçetelerini toplamamız gerekiyor. Gaziantep’te bunu başardık ve Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri adlı kitabımızda 420 lezzet reçetesine yer verdik. Üniversitelerimizin ve araştırmacılarımızın bu hususa daha duyarlı yaklaşmasını ve Anadolu’nun bir gastronomi müzesi gibi değerlendirilmesini bekliyoruz. Biz Sahan Şirketler Grubu olarak üstlendiğimiz misyonu gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışında gerekli her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Anadolu’nun bir gastronomi müzesi ve araştırmacılar için önemli bir doğal laboratuar olduğunu sözlerine ekleyen ünlü şef Tahir Tekin Öztan, önümüzdeki dönemlerde yeni projelere de imza atacaklarını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile