Seferihisar'da Balık Çiftliği Kurulması Planı

Belediye Başkanı Soyer: 'Sığacık Körfezi'nin son bakir kalan koyunu bu şekilde heba etmeye çalışmanın mantığını anlayamıyorum'.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sığacık açıklarında balık çiftliği kurulması için ÇED süreci başlatılması kararı verildiğini belirterek, karara karşı mücadele vereceklerini bildirdi.

Soyer, yaptığı açıklamada, Sığacık Körfezi açıklarında kurulması planlanan orkinos çiftliğinin, düzenlenen protesto eylemleri ve mahkeme kararlarıyla yerinin değiştirildiğini ifade ederek, bilirkişi raporlarına rağmen aynı bölgede yeni bir balık çiftliği kurulması için girişim başlatıldığını kaydetti.

Sığacık açıklarında 8 bin 850 ton kapasiteli bir balık çiftliği kurulmasıyla ilgili projenin ÇED sürecine onay verildiğini ifade eden Tunç Soyer, şu değerlendirmede bulundu:

'İlçe açıklarında kurulması planlanan balık çiftliğine karşı mücadele veren Seferihisarlılar, büyük bir zafer kazanmıştı. Ancak aynı bölgeye yine balık çiftliği kurulması planıyla sarsıldık. Daha önce uzman ve bilirkişi raporlarıyla bu bölgenin balık çiftlikleri için uygun olmayacağını söylemiş ve mahkeme kararıyla çiftliğin yerini değiştirmeyi başarmıştık. Yine söylüyoruz. Bu bölge balık çiftliği için uygun değil. Sığacık Körfezi'nin son bakir kalan koyunu bu şekilde heba etmeye çalışmanın mantığını anlayamıyorum. 20 Ocak Cuma günü bilirkişi incelemesi gerçekleşecek. Yeni baştan başlıyoruz. Hem hukuki olarak hem de sesimizi duyuracağımız protestolarla, bu kararın iptal edilmesi için mücadele edeceğiz. Cuma günü vatandaşlarımızı Sığacık'a davet ediyorum.'

Sığacık açıklarında orkinos çiftliği kurulması için verilen ÇED olumlu kararı, Mart 2011'de ilçede protesto edilmiş, belediyenin başvurusunu değerlendiren İzmir 4. İdare Mahkemesi, aynı yıl kasım ayında raporun yürütmesini durdurmuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile