Seher Aslan Cinayetinin Esas Zanlisi Için Kirmizi Bülten Çikartiliyor

Seher Aslan Cinayetinin Esas Zanlisi Için Kirmizi Bülten Çikartiliyor

İçel’de geçtigimiz yil ekim ayinda evinde ugradigi silahli saldirida öldürülen Seher Aslan Özkurt’un katil zanlisi oldugu iddia edilen 2 kisi, hakim karsisina çikti. Mahkeme 2 süphelinin de tutukluluk halinin devamina karar verirken, esas süpheli olan Seyfetullah S. için kirmizi bülten çikarilmasini kararlastirdi.



İçel 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, süpheliler Baris S. ile Cevdet D., Seher Özkurt’un ailesi ve taraf avukatlari katildi.

Durusmada konusan anne Ipek Aslan, “Idam varsa idam, yoksa müebbet istiyorum” dedi.

Baba Abdullah Aslan ise saniklardan sikayetçi oldugunu belirterek, en agir cezayi almalarini istedi. Cerensu Aslan ise Baris S.’nin olay aninda telefonunu elinden aldigini, bu nedenle kimseye haber veremedigini vurgulayarak, "Haber verebilseydim annem ölmeyecekti” diye konustu.

Taraf avukatlarini da dinleyen mahkeme heyeti, 2 sanigin tutukluluk halinin devam etmesine karar verirken, esas süpheli olan Seyfetullah S. için kirmizi bülten çikarilmasini kararlastirildi.

Olayin geçmisi

2 Ekim 2020 tarihinde sabah saatlerinde merkez Yenisehir ilçesi Batikent Mahallesi Soydas Sitesi’ne bir araçla gelen 3 kisiden silahli olan bir kisi, Seher Aslan Özkurt’un (34) oturdugu sitenin 10. katina çikti. Silahli sahsi karsisinda gören Özkurt, kaçmak için apartmanin yangin merdivenine yöneldi. Kaçan kadinin pesinden giden saldirgan, silahini art arda 5 el atesleyerek Seher Aslan Özkurt’u öldürdü. Süpheli, daha sonra sitenin önünde bekleyen otomobile binerek kaçti. Görgü taniklarinin verdigi bilgiler ve çevredeki güvenlik kamerasi görüntülerinden aracin plakasini belirleyen polis, süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti. Olaya karistigi belirlenen otomobil bir süre sonra Adana’da durdurularak, içindeki Baris S. ve Cevdet D. gözaltina alindi. Olayla ilgili firari olan Seyfetullah S.’nin ise aranmasina devam ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile