Sehikamil'de Kiyafetlere Ikinci Bir Sans Veriliyor

Sehikamil'de Kiyafetlere Ikinci Bir Sans Veriliyor

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, ‘Giysileriniz Ikinci Bir Sansi Hak Ediyor’ sloganiyla baslattiklari proje kapsaminda bugüne kadar 236 bin ihtiyaç sahibi kisiye kiyafet yardimi yapildigini söyledi.

Yaklasik 4 yil önce Sehitkamil Belediyesi tarafindan ‘Giysileriniz Ikinci Bir Sansi Hak Ediyor’ sloganiyla uygulanmaya baslanan proje kapsaminda kullanilmis giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasi yönünde kentin 20 farkli noktasina giysi kumbaralari konuldu. Vatandaslar, kullanmadiklari ya da eskidigini düsündükleri kiyafetlerini ihtiyaç sahiplerine ulastirmak için giysi kumbaralarina atarken, görevliler her hafta bu kumbaralarda biriken kiyafetleri toplayarak Giysi Degerlendirme Merkezi’ne getiriyor. Burada ayristirilan kiyafet ve ayakkabilar, yikama ve ütüleme yapildiktan sonra paketlenip ihtiyaç sahibi ailelere ulastiriliyor. Ayda 4 bin 500 ton kiyafet kumbaradan toplanip dagitilirken, kullanilmayacak durumda olanlar ise geri dönüsüm kapsaminda ip olarak ekonomiye tekrar kazandiriliyor. Proje sayesinde 4 yilda 236 bin ihtiyaç sahibi kisiye kiyafet yardimi yapildi.

Ürünlerin yüzde 70’inin kullanilabilir durumda olup, ailelere ulastirildigini ifade eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, merkezde islemi tamamlanan kiyafetlerin ise vatandaslarin evlerinden arabaya ile alinip teslim edildigini kaydetti.

Kiyafetlerin kullanima hazir hale geldikten sonra ayri ayri bir magaza düzeni ile sergilendigini ve evlerinden getirilen vatandaslarin burada begenip denedikten sonra kiyafetleri aldigini aktardi.

“20 ayri noktada giysi kumbaramiz var”

“Sehrimizin 20 ayri noktasinda giysi kumbaralarimiz var” diyen Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, yaptigi açiklamada, “Bu giysi kumbaralarimiza vatandaslarimiz ebat olarak kendilerine küçük gelen ve ya kendince modasi geçmis olan ürünleri ve ya da çürüme noktasina gelmis giysilerin tamamini bizim bu kumbaralarimiza birakiyorlar. Günlük ortalama 100 kilogramin üzerinde giysi topluyoruz. Bizi en mutlu eden sey gelen ürünlerin yüzde 70’i kullanilabilir sekilde. Gelen ürünlerin gerçekten kullanilamayacak olanlari bir tarafa ayriliyor ve bunlar telef olarak yine ülke ekonomisine kazandirilmak üzere hurdaya ayriliyor. Diger taraftan hanim kardeslerimizin yaptigi gibi burada giysiler cinsine göre yikama yapilmasi gerekiyorsa yikaniyor, kuru temizleme yapilmasi gerekiyorsa o islem uygulaniyor kurulanip, ütülenip paketlenerek vatandaslarimiza sunuluyor. Esas nokta bunlarin toplanip kullanilabilir hale getirildikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasidir. Bu konuda da Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ile beraber kayitlarimizda bulunan ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz mahallelere gidilerek onlari otobüslerle alip buraya getiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Esas olan sürdürülebilirlik”

Projeye büyük destek verildigini belirten Baskan Ridvan Fadiloglu, projede katkisi olanlara tesekkür ederek, “Esas olan, sürdürülebilir proje yapmaktir. Bu konuda vatandaslarimizin 2018 yilindan bu yana vermis oldugu destegi arttirarak devam ettiriyoruz. Tüketen bir toplumuz ancak diger tarafta da ihtiyaç sahibi insanlarimiz var. Biz aslinda burada vatandaslarimiz arasinda araci oluyoruz. Bu kiyafetler evlerde, dolaplarda kalacagina birilerinin isini görüyor. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm vatandaslarimiza tesekkürlerimi sunuyorum. Su ana kadar 4 yilda 236 bin vatandasimiz bu projeden faydalandi” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile