Sehir Hayatindan Sikildi, 55 Yasinda Çobanlik Yapmaya Basladi

Sehir Hayatindan Sikildi, 55 Yasinda Çobanlik Yapmaya Basladi

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde sehir hayatini birakarak köyde çobanlik yapmaya baslayan 55 yasindaki Ergün Opak, gününün yarisini hayvanlara ayiriyor. Dogayi ve hayvanlari çok seven Opak, "Koyunlarin basina geldigim zaman rahatliyorum, aksam olsun istemiyorum" dedi.

Izmit’te ikamet eden 55 yasindaki Ergün Opak, kisa bir süre önce sehirdeki yasantisini birakarak çobanlik yapmaya karar verdi. Durhasan köyünde ücretli çobanlik yapan Opak, günün agarmasiyla birlikte mesaisine basliyor. Huzuru bulmak için sehir hayatini birakan Opak, birçok zorluga ragmen isini severek yapiyor. Doga sevgisinin tadini çobanlik yaparak çikaran Opak, hayvanlarla sevgi ve titizlikle ilgileniyor.

"Su dünyada üstümdeki kiyafetlerden baska bir seyim yok"

Çobanlik yapmadan önce çesitli islerde çalistigini söyleyen Opak, "Pandemiden dolayi sikildim, bunaldim ve isi biraktim. Bir süre bos kaldiktan sonra çobanlik yapmaya basladim. 5 aydir ücretli çobanlik yapiyorum. Su dünyada üstümdeki kiyafetlerden baska bir seyim yok. Babam 1998’de, annem 2000 yilinda öldü. O zamandan beri tek basima yasiyorum. 110 hayvan güdüyorum. Hayvanlari çok seviyorum" ifadelerini kullandi.

Hiç evlenmedigini söyleyen Opak, "Evliligi düsünüyorum ancak param olursa olabilir" diye konustu.



"Huzur buluyorum"

Isini severek yaptigini söyleyen Ergün Opak, "Emekli olan vatandaslara çobanlik yapmayi tavsiye ediyorum. Kilolu olan kisiler kilosundan da kurtulur. Emekliler sehirde bos bos gezeceklerine köye gelsinler, hayvan beslesinler. Doga çok güzel. Emeklilik güzel bir sey ama insan çalismadigi zaman yipraniyor. Koyunlarin basina geldigim zaman rahatliyorum, aksam olsun istemiyorum. Arazide koyunlarin basinda bekledigim zaman huzur buluyorum. 50 yasindan sonra insan huzur bulmak istiyorsa koyun beslesin. Ayni zamanda çobanlik kilolu insanlar için ideal spor" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile