Sehir Konforunda Köy Konsepti Netlesiyor

Sehir Konforunda Köy Konsepti Netlesiyor

Düzce Belediyesi Baskan Yardimcisi Hasan Günden, belediye sinirlarina yeni katilan 7 mahallede imar düzenlemesine yönelik merak edilen konular hakkinda önemli açiklamalarda bulundu.

Düzce’de geçtigimiz aylarda yapilan referandum sonucu mahalle olmaya ‘evet’ diyen ve Aralik ayinda yapilan olaganüstü meclis toplantisi ile belediye sinirlarina katilmasi kararlastirilan 7 yeni mahallede imar plani hazirliklari basladi.



Türkiye’de bir ilk olacak

AK Parti Düzce Belediye Baskan adayi Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün sehirlesme yolunda yeni bir yaklasim ortaya koyarak gelistirdigi “Sehir Konforunda Köy Konsepti”nin ilk örneklerinden olacak Akyazi, Çerkez Tasköprü, Kirazli, Gökçeköy, Mamure, Otluoglu ve Ozanlar Mahallelerinin imar planlari, yapilarin bulundugu ‘yerlesim yerleri ile sinirli’ tutulacak.

Dogalgaz, asfalt ve altyapi gibi belediye imkanlarindan faydalanmak için mahalle olan köylerin, dogal güzelligini korumayi, ayrica tarim ve hayvancilik faaliyetlerinin devamini amaçlayan bu yeni konsept, ayni zamanda Türkiye’de de bir ilk olacak.

Baskan Yardimcisi Hasan Günden, yeni konsept çerçevesinde hazirlanacak imar planlari hakkinda merak edilen konularda açiklamalarda bulundu.

“6-7 aylik isi bir ayda bitirecegiz”

Köylere özellikle dogalgaz yatirimlarinin hizla gelmesini saglamak üzere süreci hizlandirdiklarini ve yogun bir çalisma yürüttüklerini ifade eden Günden, “Daha önce köy olan bu yerlesim yerlerindeki tüm yapilarin ruhsat ve ifraz haritalari da dahil tüm bilgi ve belgelerini Özel Idare’den talep ettik. Ancak vakit kaybetmeden biz çalismalara basladik. Hâlihazirda haritalarin olusturulmasi yaklasik 6-7 ay da tamamlanabilecek bir is. Ancak biz özel yazilimli bir drone ile bu isi 1 ayda tamamlayacagiz. Bunu tamamen kendi imkanlarimizla yapacagiz” dedi.



“Imar planlarini yaz sonunda bitiririz”

Yeni mahallelerde yapilasmayi düsük tutacaklarini ve parsel büyüklüklerinin de “Sehir Konforunda Köy Konsepti”ne uygun büyüklükte olacagini kaydeden Günden, kat yüksekliklerinin de zemin+2’yi geçemeyecegini ifade etti.

Köy karar defterine kayitli olan tüm mevcut yapilarin yasal sayilacagini ve 1 Ocak 2024 tarihinden baslamak üzere her tür yapi için vatandaslarin belediyeden izin almak zorunda olduklarini belirten Günden, “Tarim alanlari plan disi tutulacak. Tarlalar tarla, meralar da mera olarak kalacak. Çünkü tarim ve hayvancilik faaliyetlerinin devam etmesini istiyoruz. Bu konsepti uygulayacagimiz köylerde, referandumda evet diyen de, hayir diyen de pisman olmayacak. Belediyemiz bünyesindeki sehir plancilarimiz marifeti ile hazirlayacagimiz imar planlarinin tamamini yaz sonunda bitiririz. Sonrasinda askiya çikacak ve vatandaslara duyurular yapilacak. Sorun görülen yerlere iliskin itirazlar alinacak ve degerlendirilecek. Ardindan da imar plani uygulamaya geçilecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile