Şehir Merkezindeki Otoparka Aynı Anda 3 Bin Araç Park Edilebilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit sahilinde bulunan ve genişletme çalışmaları devam eden dev otoparkta incelemelerde bulundu.

Halen 2 bin araç kapasiteli dev otoparka yapılacak ilaveyle 3 bin 270 araç aynı anda park edebilecek. Dikilen binin üzerinde ağacın büyümesiyle toplamda 100 bin metrekareyi bulan alan, hem otopark, hem de orman özelliği ile dikkat çekecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, belediye hizmet binasının arkasında inşa edilen dev otopark, yapılan çalışmalarla genişletiliyor. Halen 2 bin aracın aynı anda park edebildiği dev otopark sayesinde şehir içi trafiğinde büyük rahatlama yaşanıyor. Bu alanın genişletilmesiyle birlikte bin 270 araçlık yeni bir otoparkın daha oluşturulması planlanıyor. Böylece dev otoparkın kapasitesi toplamda 3 bin 270 araca çıkacak. Şehir içinde yaşanan trafik sıkışıklığını ve otopark ihtiyacını gidermek amacıyla tedbirler alan Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2 bin araçlık otopark, her gün dolup taşarken, artan ihtiyacı karşılayabilmek amacıyla otoparkta genişletme çalışmaları yapılıyor. Sahil şeridinde yapımı süren ek otoparkta çalışmaların tamamlanmasının ardından bin 270 araca hizmet verecek. Büyükşehir hizmet binasının sahil şeridinde inşa edilen 64 bin metrekare alana sahip ve 2 bin araçlık dev otoparkın yanında bulunan 40 bin metrekarelik alan daha değerlendiriliyor ve bu alana bin 270 araçlık ek otopark inşa ediliyor.


Genel Sekreter Ersin Yazıcı ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, hem mevcut otoparkta, hem de yapımı devam eden ek otoparkta denetlemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu’na mevcut otoparka 800 adet ağaç dikildiği, yapımı devam eden ek otoparka da 800 adet yeni ağaç dikileceği bilgisi verildi.

Kocaeli halkının tüm sorunlarına hızlı, pratik ve kalıcı çözümler üretmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Belediye hizmet binamızın arkasında hizmete soktuğumuz otopark çok önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Aracını burada bırakan vatandaşlarımız yeni ve modern yaya köprülerimizden şehrin içine geçerek ihtiyaçlarını karşılıyor ve yeniden aracının başına dönüyor. Ücretsiz olarak hizmet verdiğimiz otoparkımıza diktiğimiz ağaçlarımız da hızla büyüyor. Oluşturulan ek otoparkımızı da ağaçlandıracağız. Böylece sürücülerimiz araçlarını ağaç gölgesine bırakacak, şehir merkezinde işini gördükten sonra yeniden aracının başına geçecek. Böylece şehir içindeki trafik yükü de önemli ölçüde azalmış olacak.’’ ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile