Sehir Sehir Gezerek Engelli Bireylerin Dis Tedavisini Yapiyorlar

Sehir Sehir Gezerek Engelli Bireylerin Dis Tedavisini Yapiyorlar

Bolu’da özel bir egitim merkezinde egitim gören engelli çocuklarin dis tedavileri, gönüllü doktorlar tarafindan yapildi.

Edinilen bilgiye göre, uzun yillar yurtdisinda görev yaptiktan sonra Türkiye’ye dönen emekli dis hekimi Prof. Dr. Ertugrul Sabah, kurdugu dernekle hayatini engelli bireylerin tedavilerini yapmaya adadi. Gönüllülük esasiyla çalisan ekibiyle birlikte yaklasik 20 yildir binlerce kilometre yol kat eden Sabah, bugüne kadar 110 bin çocugun sagligina kavusmasini sagladi. Engelli çocuklar için sehir sehir dolasan Sabah ve ekibi, Bolu’da özel bir egitim merkezinde 3 gün boyunca engelli çocuklari muayene etti. Tam donanimli dis klinigi haline getirilen okula gelen engelli vatandaslar, muayene edildikten sonra dis çekimleri ve dolgulari yapildi.

Meslek hayatinin 45 yilini engelli bireylerin tedavisiyle geçiren Prof. Dr. Ertugrul Sabah, yapilan islemlerle ilgili olarak, “Çocuklarin girdigi zaman önce muayenesi yapiliyor. Detayli bilgiler alarak form dolduruyoruz. Arkadaslarimiz yapilmasi gerekenleri oraya yaziyor. Dolgu olacaklar dolgu odasina, çekim olacaklar da çekim odasina aliniyor. Orada isi bitiriyoruz. Ayrica muayene masasinda firçalamayi da gösteriyoruz” dedi.



“110 bin kilometre yol yaptik”

Türkiye’nin farkli illerinde çalistiklarini söyleyen Sabah, “Simdiye kadar Türkiye’de 200 merkezde çalistik. En uzun gittigimiz mesafe Hakkari ve Sirnak. Batidaki illerde de çok çalistik. Gönüllülük esasina göre asagi yukari 110 bin kilometre yol yaptik. Çalismalarimizda bin 400 stajyerimiz yer aldi. Gittigimiz illerde 915 tane dis hekimimize yardim ettik. 110 bin zihinsel engelli veya yatili bölge okulu ögrencisi çocugumuzda arkadaslarimiz emegi vardir. Gittigimiz merkezlerde modern bir dis klinigi kuruyoruz. Donanimi iyi olan bir dis hekiminde ne varsa burada da var. Standardimiz çok yüksek. 2 gündür buradayiz. Dün 150 civarinda çocuk baktik. Dolgu ve çekim yaptik” ifadelerini kullandi.

Çocugunu dis tedavisi için getiren bir anne ise “Güzel bir uygulama. Biz Karabük’ten tasindik. Karabük’te hiç böyle bir seyle karsilasmistik. Insallah tedaviyi de yaptirdigimizda sonucu da güzel olacak. Güzel bir uygulama. Emegi geçenlere tesekkür ederiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile