Şehir Tiyatroları, Yeni Sezona 'Merhaba' Diyecek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezona, 3 Ekim'de, "Kurtuluştan Kuruluşa" adlı yeni oyunun ilk gösterimiyle "merhaba" diyecek.

Cumhuriyetimizin 90| kuruluş yıl dönümü olması sebebiyle, sezona bu özel proje ile başlayan Şehir Tiyatroları 3 Ekim Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro salonunda ilk gösterimini gerçekleştirecek. 1919-1923 yılları arasında Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etme sürecinde yaşadıkları sıkıntıları, neden ve hangi tehlikelere karşı cumhuriyet yönetimini tercih ettiklerini ve bugün cumhuriyetin temel ilke ve inkılaplarına ne denli ihtiyaç olduğunu anlatan oyun, sinevizyon eşliğinde tarihsel süreci seyirciye estetik ve sanatsal bir yorumla aktarıyor.

Yönetmenliğini Devlet Tiyatrosu sanatçısı Mehmet Ege'nin, Koreograf Cihan Yöntem'in üstlendiği oyununun müzikleri Can Atilla'ya, Dekor Tasarımı Sertel Çetiner'e, Kostüm Tasarımı Tülay Kale Yılmaz'a ve Işık Tasarımı Osman Uzgören'e ait. Oyunda sinevizyon ile aktarılan görüntülerin tasarım ve kurgusunu fotoğraf sanatçısı Gökhan Yolcu gerçekleştiriyor.

Mehmet Ege'nin kendisinin derlediği ve projelendirdiği "Kurtuluştan Kuruluşa" 50 kişilik kadro ile sahneleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile