Daha önce köy hayatını yakından tanımak için Umudum köyünü ziyaret eden, bakırın ateşle biçimlenmesini yakından görmek için ERTANSA Bakır Atölyesi’ne giden, şehit, vatan, bayrak kavramlarını özümsemek için Aziziye ve mecidiye Tabyaları’nda tarih dersi gören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye’nin cumhuriyete giden yolunu Erzurum Kongre Binası’nda öğrenip Atatürk Evi’nde Mustafa Kemal’i tanıyan, tarihi Habibbaba Konağı’nı ve kütüphanesini ziyaret eden Şehirderli çocuklar son olarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nı (ESMEK) ziyaret ederek hayata dair bilgi ve görgülerini geliştirdiler.
Kurtderesi Mahallesi’ndeki ESMEK’i ziyaret eden Şehirderli minikler ilk olarak ESMEK bünyesinde bulunan İlhami Çiçek Kütüphanesi’ni incelediler. Kütüphane müdiresi Kübra Burucu tarafından sıcak bir şekilde karşılanan minikler, kütüphanede uyulması gereken kuralları öğrenip öğrendiklerini ve izlenimlerini anlattılar. Kütüphanede Kübra Burucu çocuklara hikâye okudu, çikolata dağıttı.
Burada çocuk kitaplarını inceleyen çocuklar daha sonra ESMEK’teki diğer kurslardan hat, tezhip, dokumacılık, resim ve nakış atölyelerini gezdiler. Öğreticiler ve kursiyerlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan çocukların, özellikle nakış atölyesi ile halı tezgâhları büyük ilgisini çekti. Çocuklar ipliklerin tezgâhlarda dokunarak halıya dönüşümünü büyük bir dikkat ve şaşkınlıkla izlediler.
Geziye 25 çocuğun katıldığını bildiren Şehirder Çocuk Akademisi Müdiresi Nurdan Efe, bir çeşit olgunlaşma enstitüsü mahiyetinde olan akademinin hayata dokunan gezilerinin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini, geziler sayesinde çocukların bilgi ve görgüsünün arttığını ve böylelikle soyut düşünebilme kabiliyetlerinin geliştiğini açıkladı.
Nurdan Efe, kendilerine yakın ilgilerinden dolayı ESMEK çalışanlarına ve bilhassa Kütüphane sorumlusu Kübra Burucu’ya teşekkür etti.
Şehirderli Miniklerden Esmek'e Ziyaret
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) Türkiye’de ilk defa uygulamaya koyduğu “Çocuk Akademisi”ne devam eden öğrenciler hayatı, bizzat hayata dokunarak öğreniyorlar.